מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את דרכי השתן ומגביר חלב אצל נשים מיניקות. יש לקטוף אותו בזהירות (ניתן להשתמש בכפפות) ולהשתמש בו בבישול או שייקים.

 

המצרכים
עלי סרפד

מים

ירקות שונים למרק עפ"י הטעם

אופן ההכנה
1. לחלוט את הסרפדים במים רותחים למשך מספר דקות.

2. טוחנים את עלי הסרפד החלוטים בבלנדר או מעבד מזון יחד עם מי הבישול למרקם חלק.

3. מכינים מרק ירקות ומוסיפים את הסרפד הטחון (להוסיף בהדרגה כדי לודא שטעם הסרפד לא משתלט).

 

לבריאות!

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

עוגת שזיפים קיצית

עוגה קיצית שאפשר להכין מפירות שכבר התרככו מדי לאכילה. מסוג העוגות שאוהבים "לישר" אותן עד שהן מתחסלות...   המצרכים 150 ג´ חמאה רכה...

סופגניות של פעם

המצרכים (ל 15-20 סופגניות) 3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן) 50 ג' שמרים (קובייה) 2 חלמונים 3 כפות סוכר קנים 3 כפות...

עוגת דבש לראש השנה

הדבש ידוע כבעל סגולות ריפוייות כבר מימי הרמב"ם. גם מתוק וגם בריא!   כמות לשתי תבניות אינגליש קייק הצעה למתנות לחג: לקנות תחתיות...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');