מרק עדשים כתום וסתווי

המצרכים

כוס וחצי עדשים כתומים

חצי כוס אורז (מלא/לבן)

2 בצלים גדולים

2 עגבניות בשלות

3 גזר

1 ס"מ ג´ינגר טרי

2 שיני שום

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית אבקת כוסברה טחונה

עשב לימון טרי/יבש

מעט רוטב סויה

מלח ופלפל

חלב קוקוס (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
  2. מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
  3. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
  4. מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  5. אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
  6. מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
  7. אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
  8. מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
  9. אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
  10. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  11. ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
  12. מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.

בתיאבון!

סופגניות של פעם

המצרכים (ל 15-20 סופגניות) 3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן) 50 ג' שמרים (קובייה) 2 חלמונים 3 כפות סוכר קנים 3 כפות...

מרק תפוחים קר

מרק תפוחים קר   חומרים כ 11 תפוחים בינוניים 11 כפות סוכר מקל קינמון 5 ציפורן כוס יין לבן 1/3 מיכל שמנת מתוקה   אופן ההכנה מקלפים ומגלענים את התפוחים שמים  בסיר...

עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר

בס"ד עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...

מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');