מרק עדשים כתום וסתווי
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת כוסברה טחונה
עשב לימון טרי/יבש
מעט רוטב סויה
מלח ופלפל
חלב קוקוס (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
- מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
- שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
- מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
- מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
- אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
- מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
- אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
- מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.
בתיאבון!
בניגוד למנהג המקובל, לא כדאי לצרף לגרנולה יוגורט ופירות טריים. הגרנולה טובה יותר לעיכול כך כפי שהיא, או עם חלב...
בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של...
עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...