עוגת תפוחים וסולת – טבעונית וקלה להכנה

המצרכים

כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה – ½ כוס

אופן ההכנה
1 מערבבים יחד את החומרים היבשים – קמח, סולת וסוכר.
2. מפזרים כ 2/3 מהתערובת על תבנית מרובעת משומנת בשמן קוקוס.
3. גוררים את התפוחים במגררת גסה ומניחים (יחד עם הנוזלים שניגרים מהם) בתבנית על תערובת הקמח.
4. בוזקים מעט קינמון על התפוחים.
5. מפזרים את שארית החומרים היבשים על גבי התפוחים.
6. מרטיבים עם שמן הקוקוס את השכבה היבשה העליונה בצורה אחידה כך שלא יוותרו איים יבשים בזמן האפייה (אם שמן הקוקוס מוצק מפזרים פיסות ממנו על העוגה באופן אחיד).
7. אופים בתנור מחומם ל 180 כ 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. אם רואים במהלך האפייה שישנם אזורים יבשים של קמח בחלקה העליון מוסיפים עליהם עוד שמן קוקוס להרטיבם.

בתיאבון!

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים חומרים 200 גרם אגוזי מלך 400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...) 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים 5 כפות...

מרק תפוחים קר

מרק תפוחים קר   חומרים כ 11 תפוחים בינוניים 11 כפות סוכר מקל קינמון 5 ציפורן כוס יין לבן 1/3 מיכל שמנת מתוקה   אופן ההכנה מקלפים ומגלענים את התפוחים שמים  בסיר...

שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר. נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');