עוגת תפוחים וסולת – טבעונית וקלה להכנה

המצרכים

כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה – ½ כוס

אופן ההכנה
1 מערבבים יחד את החומרים היבשים – קמח, סולת וסוכר.
2. מפזרים כ 2/3 מהתערובת על תבנית מרובעת משומנת בשמן קוקוס.
3. גוררים את התפוחים במגררת גסה ומניחים (יחד עם הנוזלים שניגרים מהם) בתבנית על תערובת הקמח.
4. בוזקים מעט קינמון על התפוחים.
5. מפזרים את שארית החומרים היבשים על גבי התפוחים.
6. מרטיבים עם שמן הקוקוס את השכבה היבשה העליונה בצורה אחידה כך שלא יוותרו איים יבשים בזמן האפייה (אם שמן הקוקוס מוצק מפזרים פיסות ממנו על העוגה באופן אחיד).
7. אופים בתנור מחומם ל 180 כ 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. אם רואים במהלך האפייה שישנם אזורים יבשים של קמח בחלקה העליון מוסיפים עליהם עוד שמן קוקוס להרטיבם.

בתיאבון!

עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר

בס"ד עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים חומרים 200 גרם אגוזי מלך 400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...) 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים 5 כפות...

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

עוגת קוקוס כשרה לפסח

בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');