עוגת תפוחים וסולת – טבעונית וקלה להכנה
המצרכים
כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה – ½ כוס
אופן ההכנה
1 מערבבים יחד את החומרים היבשים – קמח, סולת וסוכר.
2. מפזרים כ 2/3 מהתערובת על תבנית מרובעת משומנת בשמן קוקוס.
3. גוררים את התפוחים במגררת גסה ומניחים (יחד עם הנוזלים שניגרים מהם) בתבנית על תערובת הקמח.
4. בוזקים מעט קינמון על התפוחים.
5. מפזרים את שארית החומרים היבשים על גבי התפוחים.
6. מרטיבים עם שמן הקוקוס את השכבה היבשה העליונה בצורה אחידה כך שלא יוותרו איים יבשים בזמן האפייה (אם שמן הקוקוס מוצק מפזרים פיסות ממנו על העוגה באופן אחיד).
7. אופים בתנור מחומם ל 180 כ 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. אם רואים במהלך האפייה שישנם אזורים יבשים של קמח בחלקה העליון מוסיפים עליהם עוד שמן קוקוס להרטיבם.
בתיאבון!
המצרכים (ל 15-20 סופגניות)
3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן)
50 ג' שמרים (קובייה)
2 חלמונים
3 כפות סוכר קנים
3 כפות...
בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...
בראוניז שלושה שוקולדים
חבצלת ענב - נבטבע מזון בריאות
054-4229695
230 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (לשמור בצד 30 גרם)
1 כוס שמן קנולה...