עוגת תפוחים וסולת – טבעונית וקלה להכנה

המצרכים

כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה – ½ כוס

אופן ההכנה
1 מערבבים יחד את החומרים היבשים – קמח, סולת וסוכר.
2. מפזרים כ 2/3 מהתערובת על תבנית מרובעת משומנת בשמן קוקוס.
3. גוררים את התפוחים במגררת גסה ומניחים (יחד עם הנוזלים שניגרים מהם) בתבנית על תערובת הקמח.
4. בוזקים מעט קינמון על התפוחים.
5. מפזרים את שארית החומרים היבשים על גבי התפוחים.
6. מרטיבים עם שמן הקוקוס את השכבה היבשה העליונה בצורה אחידה כך שלא יוותרו איים יבשים בזמן האפייה (אם שמן הקוקוס מוצק מפזרים פיסות ממנו על העוגה באופן אחיד).
7. אופים בתנור מחומם ל 180 כ 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. אם רואים במהלך האפייה שישנם אזורים יבשים של קמח בחלקה העליון מוסיפים עליהם עוד שמן קוקוס להרטיבם.

בתיאבון!

עוגת שזיפים קיצית

עוגה קיצית שאפשר להכין מפירות שכבר התרככו מדי לאכילה. מסוג העוגות שאוהבים "לישר" אותן עד שהן מתחסלות...   המצרכים 150 ג´ חמאה רכה...

עוגת בננות בצ'יק צ'ק

לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');