בלינצ'ס ללא גלוטן עם וריאציה לחנוכה
כ-16 בלינצ'ס
מצרכים
לבלילה:
6 ביצים
1.5 כוסות חלב קוקוס
קורט מלח
1 כף סוכר פירות
½ כפית א. אפיה
2 כפות שמן
3 כפות גדושות קמח תפו"א
מעט שמן חמניות או חמאה לטיגון
למילוי: תפו"ע מרוסקים בתוספת 1 כף דבש וקינמון
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל חומרי הבלילה
2. יוצקים כמות של כחצי מצקת כל פעם על מחבת קטנה ומטגנים עם מעט שמן או חמאה משני הצדדים.
3. ממלאים בחומרי המילוי ומגלגלים.
וריאציה לחנוכה:
מקלפים תפוז בשלמותו
חותכים אותו עם סכין לחצי,לרבע ולשמינית ואז לרוחבו
כדי שיצאו מעין קוביות של 2-3 ס"מ
טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק
מעל אפשר לפזר אבקת סוכר אבל לא חובה
יוצא טעים ביותר
הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר.
נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...
בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
המצרכים
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2 כפות...
מצרכים
500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם)
2 ביצים שלמות
6 כפות סולת (עדיף מלאה)
כף קמח מלא (לא חובה)
כף סוכר חום...