גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא יותר. את החמאה במתכון ניתן להחליף בשמן (אפשר שמן קוקוס מומס).

המצרכים

חבילת בצק פילו

500 ג' שקדים לבנים טחונים

500 ג' סוכר

400 ג' חמאה מומסת

3 ביצים.

אופן ההכנה

1. מערבלים בבלנדר או מעבד מזון את השקדים הטחונים, הסוכר ו 350 ג' חמאה מומסת.

2. אחרי דקת עירבול מוסיפים ביצה אחת, וכך במרווחים של דקה מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת לאחר השניה.

3. פותחים את דפי הפילו ומורחים בחמאה המומסת שנותרה, מחלקים כל עלה לשניים.

4. מניחים כף של בלילת המילוי על כל עלה ומגלגלים לגליל.

5. מסדרים את הגלילים בתבנית ואופים בתנור 180 מעלות למשך כ 20 דק' עד להשחמה.

חג שבועות שמח!

סלט פסטה צבעוני

" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו". סלט פסטה צבעוני לשבועות כמות: 4 מנות המצרכים: 2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...

מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...

כדורי תמרים ואגוזים

המצרכים 500 ג' עיסת תמרים מגולענת בואקום 300 ג' אגוזים טחונים/קצוצים כף ליקר שקדים / יין מתוק אבקת קקאו קוקוס טחון אופן ההכנה1. לשים את עיסת...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');