דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה

בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".

המצרכים

דלעת חתוכה לקוביות גדולות

2 כפות שמן קנולה/חמניות מכבישה קרה

חופן צימוקים אורגניים (ללא תוספת גופרית)

חופן שזיפים מיובשים מגולענים

כף קינמון

3 כפות מים

כף סירופ אגבה או סוכר קנים (לא הכרחי)

אופן ההכנה

  1. "מבשלים" את קוביות הדלעת בשמן על אש נמוכה מאוד כשתי דקות (בשל החום הנמוך אין זה טיגון).
  2. מוסיפים את הצימוקים, השזיפים והקינמון ומערבבים.
  3. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל באש הנמוכה ביותר שיש.
  4. כאשר האש נמוכה מאוד הדלעת מגירה מתוכה נוזלים ולעיתים אין צורך להוסיף מים. ואולם, אם רואים שכל הנוזלים התאדו יש להוסיף כמה כפות מים למניעת חריכה.
  5. כאשר הדלעת מתרככת המתכון מוכן להגשה.

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

סופגניות של פעם

המצרכים (ל 15-20 סופגניות) 3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן) 50 ג' שמרים (קובייה) 2 חלמונים 3 כפות סוכר קנים 3 כפות...

גרנולה תוצרת בית

בניגוד למנהג המקובל, לא כדאי לצרף לגרנולה יוגורט ופירות טריים. הגרנולה טובה יותר לעיכול כך כפי שהיא, או עם חלב...

דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה

בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו". המצרכים דלעת חתוכה לקוביות גדולות 2 כפות...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');