"לביבות" תפוחי אדמה אפויות
6 תפוחי אדמה
חצי כוס שמן זית
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
חצי כפית מלח
מגררים את תפוחי האדמה, מניחים במסננת ונותנים לנוזלים לצאת.
מערבבים את תפוחי האדמה עם שאר החומרים ומשטחים את התערובת בתבנית אפיה גדולה משומנת (תבנית של התנור).
אופים במשך כארבעים דקות בחום בינוני.
מוציאים מהתנור, מצננים, חותכים לחתיכות ואוכלים.
אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואת המים במיץ תפוזים – טעים מאד!
סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
המצרכים
1 כרובית גדולה
2 צרורות פטרוזיליה
צרור כוברה
צרור בצל ירוק
גרעיני רימון מקולפים
לרוטב: מיץ מלימון אחד שמן זית 2 כפות תרכיז רימונים
כף דבש/סילאן
מלח אופן ההכנה
11. גוררים את...
הדבש ידוע כבעל סגולות ריפוייות כבר מימי הרמב"ם. גם מתוק וגם בריא!
כמות לשתי תבניות אינגליש קייק
הצעה למתנות לחג: לקנות תחתיות...