מרק אפונה סתוי

המצרכים

2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה של המרק)

5 כוסות מים

3 בצל יבש

3 כפות שמן זית

כף אבקת מרק זח טבעי ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האפונה במי ברז לכשעה.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
  3. מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד עם הבצל לכ 5 דק'
  4. מוסיפים מים ומרתיחים למשך כ3/4 שעה עד לריכוך האפונה.
  5. מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.
  6. טוחנים את המרק עם ממחה למרקם חלק.
  7. אפשר לקשט בעלי כוסברה/ קרוטונים או להוסיף מעט חלב קוקוס להעשרת הטעם.

עוגת דבש לראש השנה

הדבש ידוע כבעל סגולות ריפוייות כבר מימי הרמב"ם. גם מתוק וגם בריא!   כמות לשתי תבניות אינגליש קייק הצעה למתנות לחג: לקנות תחתיות...

עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת...

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

עוגיות שיבולת שועל

שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');