מרק אפונה סתוי
המצרכים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה של המרק)
5 כוסות מים
3 בצל יבש
3 כפות שמן זית
כף אבקת מרק זח טבעי ללא מונוסודיום גלוטמט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- משרים את האפונה במי ברז לכשעה.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד עם הבצל לכ 5 דק'
- מוסיפים מים ומרתיחים למשך כ3/4 שעה עד לריכוך האפונה.
- מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.
- טוחנים את המרק עם ממחה למרקם חלק.
- אפשר לקשט בעלי כוסברה/ קרוטונים או להוסיף מעט חלב קוקוס להעשרת הטעם.
" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו".
סלט פסטה צבעוני לשבועות
כמות: 4 מנות
המצרכים:
2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית...
המצרכים
כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס
אופן ההכנה
1...