מרק אפונה סתוי

המצרכים

2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה של המרק)

5 כוסות מים

3 בצל יבש

3 כפות שמן זית

כף אבקת מרק זח טבעי ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האפונה במי ברז לכשעה.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
  3. מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד עם הבצל לכ 5 דק'
  4. מוסיפים מים ומרתיחים למשך כ3/4 שעה עד לריכוך האפונה.
  5. מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.
  6. טוחנים את המרק עם ממחה למרקם חלק.
  7. אפשר לקשט בעלי כוסברה/ קרוטונים או להוסיף מעט חלב קוקוס להעשרת הטעם.

מרק תפוחים קר

מרק תפוחים קר   חומרים כ 11 תפוחים בינוניים 11 כפות סוכר מקל קינמון 5 ציפורן כוס יין לבן 1/3 מיכל שמנת מתוקה   אופן ההכנה מקלפים ומגלענים את התפוחים שמים  בסיר...

כדורי תמרים ואגוזים

המצרכים 500 ג' עיסת תמרים מגולענת בואקום 300 ג' אגוזים טחונים/קצוצים כף ליקר שקדים / יין מתוק אבקת קקאו קוקוס טחון אופן ההכנה 1. לשים את עיסת...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...

כופתאות גבינה

מצרכים 500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם) 2 ביצים שלמות 6 כפות סולת (עדיף מלאה) כף קמח מלא (לא חובה) כף סוכר חום...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');