מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את דרכי השתן ומגביר חלב אצל נשים מיניקות. יש לקטוף אותו בזהירות (ניתן להשתמש בכפפות) ולהשתמש בו בבישול או שייקים.

 

המצרכים
עלי סרפד

מים

ירקות שונים למרק עפ"י הטעם

אופן ההכנה
1. לחלוט את הסרפדים במים רותחים למשך מספר דקות.

2. טוחנים את עלי הסרפד החלוטים בבלנדר או מעבד מזון יחד עם מי הבישול למרקם חלק.

3. מכינים מרק ירקות ומוסיפים את הסרפד הטחון (להוסיף בהדרגה כדי לודא שטעם הסרפד לא משתלט).

 

לבריאות!

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות

המצרכים 5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)* למילוי בצל חופן צנוברים חופן צימוקים כהים שטופים שורש סלרי 1.5 כוסות בורגול גס שמיר כף שמן זית לרוטב 10 עגבניות בשלות בצל 2-3 שיני שום קצוצות רסק...

דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה

בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו". המצרכים דלעת חתוכה לקוביות גדולות 2 כפות...

עוגיות שיבולת שועל

שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');