מרק סירפדים
הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את דרכי השתן ומגביר חלב אצל נשים מיניקות. יש לקטוף אותו בזהירות (ניתן להשתמש בכפפות) ולהשתמש בו בבישול או שייקים.
המצרכים
עלי סרפד
מים
ירקות שונים למרק עפ"י הטעם
אופן ההכנה
1. לחלוט את הסרפדים במים רותחים למשך מספר דקות.
2. טוחנים את עלי הסרפד החלוטים בבלנדר או מעבד מזון יחד עם מי הבישול למרקם חלק.
3. מכינים מרק ירקות ומוסיפים את הסרפד הטחון (להוסיף בהדרגה כדי לודא שטעם הסרפד לא משתלט).
לבריאות!
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
לבצק
2 כוסות קמח מנופה
¼ 1 כפיות אבקת אפייה
6 חלמונים
3 ביצים שלמות
2 כפות שמן
לרוטב
3 כוסות סוכר קנים
דבש כוס
3 כוסות מים
הוספה
300 ג´...
בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...