סופגניות של פעם

המצרכים (ל 15-20 סופגניות)

3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן)

50 ג' שמרים (קובייה)

2 חלמונים

3 כפות סוכר קנים

3 כפות שמן קנולה/זרעי ענבים מכבישה קרה

2 כפות קוניאק

קליפת לימון מגוררת (מ ¾ לימון)

שקית סוכר וניל

קורט מלח

¾ כוס מים פושרים

ריבת תות טבעית למילוי

שמן קנולה/זרעי ענבים לטיגון

אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. 1. ממיסים שמרים עם כפית סוכר ב ¼ כוס מים פושרים, מאפשרים לשמרים "לעלות" במשך כ- 5 דק'.
  2. בינתיים מכינים בצק- מערבבים קמח, סוכר, שמן וחלמונים. שופכים פנימה את השמרים ואת ½ כוס המים הפושרים הנותרים. לשים לבצק במשך לפחות 5 דק'. ניתן להוסיף מעט שמן/מים אם הבצק קשה.
  3. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומקמחים ומפזרים קמח גם מעליו. מכסים בשמיכה עבה ונותנים לו לתפוח כ 3-4 שעות.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ ס"מ. מסמנים בעדינות עיגולים בעזרת כוס על שטח מחצית הבצק המרודד.
    מניחים גבעה קטנה של ריבה במרכז כל עיגול מסומן. מקפלים את מחצית הבצק המרודדת על גבי המחצית המרודדת המסומנת בעיגולים עם ריבה. בעזרת כוס הזכוכית חורצים את הסופגניות. גבעות הריבה שבולטות מתחת לשכבת הבצק מסמנות לנו היכן לחרוץ את העיגולים.
  5. מניחים את הסופגניות על מגש מקומח ומכסים במגבת. מהבצק שנותר חוזרים על התהליך.
  6. מחממים שמן עד לסף רתיחה ומטגנים את הסופגניות משני צדדיהן.

אם הסופגניות "נפתחות" בזמן ההתפחה מהדקים במקומות שנפתחו לפני הטיגון.

  1. זורים אבקת סוכר ומגישים…

 

 חנוכה שמח! 

 

בלינצ'ס ללא גלוטן עם וריאציה לחנוכה

כ-16 בלינצ'ס   מצרכים לבלילה: 6 ביצים 1.5 כוסות חלב קוקוס קורט מלח 1 כף סוכר פירות ½ כפית א. אפיה 2 כפות שמן 3 כפות גדושות קמח תפו"א מעט...

מרק אפונה סתוי

המצרכים 2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה...

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');