עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.

המצרכים (ל 30 עוגיות)

400 גרם שומשום

1 כוס גרעיני חמניה מקולפים

2 ביצים

4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
  3. אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
  4. לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
  5. ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')

ט"ו בשבט שמח!

תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי

בס"ד     תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי   מצרכים 500 ג´ כוסמת 3 כפות שמן זית שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר...

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...

גזר מתוק לראש השנה (צימעס)

המצרכים 4  גזרים גדולים   3 תפוחי עץ חמוצים   חצי לימון חתוך לפלחים   3 שזיפים או 2 אפרסקים   טיפות ווניל   טיפות רום   2 שקיות סוכר ווניל   1 כף שמן   חופן צימוקים   6...

סלט פסטה צבעוני

" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו". סלט פסטה צבעוני לשבועות כמות: 4 מנות המצרכים: 2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');