עוגת קוקוס כשרה לפסח
בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של ההומאופטית הותיקה והטובה – רחל זיטלבך.
המצרכים
5 ביצים
¾ כוס סוכר דמררה
½ כוס שמן מכבישה קרה (חמניות /קוקוס)
¾ כוס קוקוס טחון
3 תפוחי עץ גרנד מגוררים
גרידת לימון מלימון שלם קטן
2 כפות מיץ לימון
כפית תמצית וניל טבעית
½ שקית אבקת אפייה
2 כפות קמח תפו"א
2 כפות קמח מצה
1/2 כוס אגוזים קצוצים
½ כוס צימוקים
ניתן להכין ציפוי חגיגי לעוגה:
½ 1 כוסות אבקת סוכר מנופה
1 כוס קוקוס יבש
½ כף גרידת לימון
רבע כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
- מפרידים חלבונים מחלמונים ומקציפים את החלבונים עם סוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הוניל, אבקת אפייה, מיץ לימון וגרידת לימון.
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- מקפלים לתערובת את קצף החלבונים.
- מוסיפים קמח תפו"א וקמח מצה ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית פיירקס מרובעת או תבנית קפיצית עגולה ואופים בחום בינוני 170 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- לציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם הקוקוס, מוסיפים את גרידת הלימון, ויוצקים בהדרגה את מיץ הלימון עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מורחים על עוגה קרה.
 1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
 עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...
 המצרכים:
1.5 כוסות קינואה אדומה
8 כפות רכז רימונים
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
3 כפות שמן זית
כוס חמוציות יבשות
חופן אגוזי פקאן לא קלויים
חופן תמרים יבשים
מלח...
 
 

 
 