דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות
המצרכים
5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)*
למילוי
בצל
חופן צנוברים
חופן צימוקים כהים שטופים
שורש סלרי
1.5 כוסות בורגול גס
שמיר
כף שמן זית
לרוטב
10 עגבניות בשלות
בצל
2-3 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות (קופסא קטנה)
תבלינים- אורגנו ועלי דפנה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
המילוי
- מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להצהבתו.
- מוסיפים צנוברים, צימוקים ושורש סלרי מגורד. מערבבים יחד באש בינונית עוד 2 דק´.
- שוטפים את הבורגול ומוסיפים אותו לסיר. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מקטינים את האש ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מבשלים במכסה סגור עד לספיגת המים.
- קוצצים שמיר ועלי סלרי (שנשארו מהשורש) ומוסיפים לסיר.
הרוטב
- גוררים במגררת (פומפיה) את העגבניות לתוך קערה כך שהקליפה נשארת בחוץ.
- מטגנים בסיר גדול ורחב את הבצל עם שמן הזית עד להצהבתו. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות.
- מוסיפים מלח לפי הטעם, אורגנו, 2 עלי דפנה ומבשלים מס´ דקות.
מילוי הדלעת
- מרוקנים את הדלועים מהזרעים וממלאים במילוי הנ"ל.
- מבשלים ברוטב העגבניות על אש קטנה ובמכסה סגור עד לריכוך הדלועים כשעה- שעה וחצי.
- מס´ דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר רסק עגבניות מעורבב עם כף מים.
*אם לא משיגים דלעת ערמונים אפשר למלא קישואים עגולים/ פלפלים.
בתיאבון!
עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...
עוגה קיצית שאפשר להכין מפירות שכבר התרככו מדי לאכילה. מסוג העוגות שאוהבים "לישר" אותן עד שהן מתחסלות...
המצרכים
150 ג´ חמאה רכה...
בס"ד
תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי
מצרכים
500 ג´ כוסמת
3 כפות שמן זית
שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר...