עוגת קוקוס כשרה לפסח
בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של ההומאופטית הותיקה והטובה – רחל זיטלבך.
המצרכים
5 ביצים
¾ כוס סוכר דמררה
½ כוס שמן מכבישה קרה (חמניות /קוקוס)
¾ כוס קוקוס טחון
3 תפוחי עץ גרנד מגוררים
גרידת לימון מלימון שלם קטן
2 כפות מיץ לימון
כפית תמצית וניל טבעית
½ שקית אבקת אפייה
2 כפות קמח תפו"א
2 כפות קמח מצה
1/2 כוס אגוזים קצוצים
½ כוס צימוקים
ניתן להכין ציפוי חגיגי לעוגה:
½ 1 כוסות אבקת סוכר מנופה
1 כוס קוקוס יבש
½ כף גרידת לימון
רבע כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
- מפרידים חלבונים מחלמונים ומקציפים את החלבונים עם סוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הוניל, אבקת אפייה, מיץ לימון וגרידת לימון.
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- מקפלים לתערובת את קצף החלבונים.
- מוסיפים קמח תפו"א וקמח מצה ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית פיירקס מרובעת או תבנית קפיצית עגולה ואופים בחום בינוני 170 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- לציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם הקוקוס, מוסיפים את גרידת הלימון, ויוצקים בהדרגה את מיץ הלימון עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מורחים על עוגה קרה.
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
עוגה קיצית שאפשר להכין מפירות שכבר התרככו מדי לאכילה. מסוג העוגות שאוהבים "לישר" אותן עד שהן מתחסלות...
המצרכים
150 ג´ חמאה רכה...
בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...