גרנולה תוצרת בית
בניגוד למנהג המקובל, לא כדאי לצרף לגרנולה יוגורט ופירות טריים. הגרנולה טובה יותר לעיכול כך כפי שהיא, או עם חלב סויה/חלב אורז/חלב שיבולת שועל. צירוף נוסף ומעניין- עם סלט ירקות ירוקים.
המצרכים
3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר גס- לא להכנה מהירה)
כוס נבט חיטה יבש
כוס שומשום מלא
כוס זרעי חמניה
חצי כוס זרעי דלעת
כוס סוגי אגוזים שונים לבחירה (מלך, פקאן, לוז, שקדים, פיסטוק קלוף וכו´)
1/3 כוס שמן קנולה מכבישה קרה
1/2 כוס דבש
כוס מים
כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום נמוך- 150-160 מעלות.
- מערבבים יחדיו בקערה את כל החומרים היבשים למעט הפירות היבשים.
- מוסיפים כוס מים לתערובת על מנת להרטיב את החומרים היבשים, מערבבים טוב.
- מערבבים יחדיו את השמן והדבש ומוסיפים לתערובת, מערבבים הכול שוב.
- מפזרים את התערובת על גבי שתי תבניות גדולות ושטוחות (על מנת שהשכבה תהיה דקה).
- אופים בתנור בחום נמוך במשך שעה.- חשוב לערבב בצורה יסודית את הגרנולה כל 10-15 דק´ במהלך האפייה. ניתן להשתמש לצורך כך במרית מתכת.
- מוציאים מהתנור ומוסיפים את הצימוקים והחמוציות. (לילדים אפשר להוסיף פפאיה מיובשת טבעית – ללא גופרית וצבע מאכל- חתוכה לקוביות קטנות).
- לאחר שמתקרר מאחסנים בכלי אטום.
שיהיה לבריאות!
המצרכים
1 כרובית גדולה
2 צרורות פטרוזיליה
צרור כוברה
צרור בצל ירוק
גרעיני רימון מקולפים
לרוטב:מיץ מלימון אחדשמן זית2 כפות תרכיז רימונים
כף דבש/סילאן
מלחאופן ההכנה
11. גוררים את...
מצרכים
500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם)
2 ביצים שלמות
6 כפות סולת (עדיף מלאה)
כף קמח מלא (לא חובה)
כף סוכר חום...
עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...