דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות

המצרכים

5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)*

למילוי

בצל

חופן צנוברים

חופן צימוקים כהים שטופים

שורש סלרי

1.5 כוסות בורגול גס

שמיר

כף שמן זית

לרוטב

10 עגבניות בשלות

בצל

2-3 שיני שום קצוצות

רסק עגבניות (קופסא קטנה)

תבלינים- אורגנו ועלי דפנה

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

המילוי

  1. מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להצהבתו.
  2. מוסיפים צנוברים, צימוקים ושורש סלרי מגורד. מערבבים יחד באש בינונית עוד 2 דק´.
  3. שוטפים את הבורגול ומוסיפים אותו לסיר. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מקטינים את האש ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. מבשלים במכסה סגור עד לספיגת המים.
  6. קוצצים שמיר ועלי סלרי (שנשארו מהשורש) ומוסיפים לסיר.

הרוטב

  1. גוררים במגררת (פומפיה) את העגבניות לתוך קערה כך שהקליפה נשארת בחוץ.
  2. מטגנים בסיר גדול ורחב את הבצל עם שמן הזית עד להצהבתו. מוסיפים את השום ומערבבים.
  3. מוסיפים את העגבניות המגורדות.
  4. מוסיפים מלח לפי הטעם, אורגנו, 2 עלי דפנה ומבשלים מס´ דקות.

מילוי הדלעת

  1. מרוקנים את הדלועים מהזרעים וממלאים במילוי הנ"ל.
  2. מבשלים ברוטב העגבניות על אש קטנה ובמכסה סגור עד לריכוך הדלועים כשעה- שעה וחצי.
  3. מס´ דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר רסק עגבניות מעורבב עם כף מים.

 

 *אם לא משיגים דלעת ערמונים אפשר למלא קישואים עגולים/ פלפלים.

 

בתיאבון!

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...

בלינצ'ס ללא גלוטן עם וריאציה לחנוכה

כ-16 בלינצ'ס   מצרכים לבלילה: 6 ביצים 1.5 כוסות חלב קוקוס קורט מלח 1 כף סוכר פירות ½ כפית א. אפיה 2 כפות שמן 3 כפות גדושות קמח תפו"א מעט...

עוגיות שיבולת שועל

שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים...

עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');