דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות
המצרכים
5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)*
למילוי
בצל
חופן צנוברים
חופן צימוקים כהים שטופים
שורש סלרי
1.5 כוסות בורגול גס
שמיר
כף שמן זית
לרוטב
10 עגבניות בשלות
בצל
2-3 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות (קופסא קטנה)
תבלינים- אורגנו ועלי דפנה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
המילוי
- מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להצהבתו.
- מוסיפים צנוברים, צימוקים ושורש סלרי מגורד. מערבבים יחד באש בינונית עוד 2 דק´.
- שוטפים את הבורגול ומוסיפים אותו לסיר. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מקטינים את האש ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מבשלים במכסה סגור עד לספיגת המים.
- קוצצים שמיר ועלי סלרי (שנשארו מהשורש) ומוסיפים לסיר.
הרוטב
- גוררים במגררת (פומפיה) את העגבניות לתוך קערה כך שהקליפה נשארת בחוץ.
- מטגנים בסיר גדול ורחב את הבצל עם שמן הזית עד להצהבתו. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות.
- מוסיפים מלח לפי הטעם, אורגנו, 2 עלי דפנה ומבשלים מס´ דקות.
מילוי הדלעת
- מרוקנים את הדלועים מהזרעים וממלאים במילוי הנ"ל.
- מבשלים ברוטב העגבניות על אש קטנה ובמכסה סגור עד לריכוך הדלועים כשעה- שעה וחצי.
- מס´ דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר רסק עגבניות מעורבב עם כף מים.
*אם לא משיגים דלעת ערמונים אפשר למלא קישואים עגולים/ פלפלים.
בתיאבון!
לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...
המצרכים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה...
בס"ד
עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר
הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...