חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים הכלולים במרכיביה. עדיף להשתמש בפירות מיובשים אורגניים שהינם ללא חומרים משמרים (כמו גופרית דו חמצנית) וצבעי מאכל.

 

המצרכים

500 ג' תמרים מגולענים
200 ג' דבלים (תאנים מיובשות)
500 ג' צימוקים
200 ג' משמשים מיובשים
500 ג' אגוזי מלך
200 ג' אגוזי פקאן
300 ג' שקדים טבעיים
200 ג' אגוזי לוז
10 תפוחי עץ
7 בננות
 כוסות יין תירוש ½ 1

אופן ההכנה
1. טוחנים במטחנת בשר את האגוזים והפירות לסירוגין (אם טוחנים אגוזים בלבד הם עלולים להיתקע במכונה).
2. טוחנים במטחנה גם את תפוחי העץ והבננות.
3. יוצקים על התערובת את היין (אפשר לשנות אתכמות היין בהתאם למרקם הרצוי של החרוסת).

Jניתן לשנות את הכמויות במתכון. הכמות הנ"ל אמורה להספיק לכל הפסח, אך לא באחריות  

פסח שמח וכשר!

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...

עוגיות שיבולת שועל

שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים...

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים חומרים 200 גרם אגוזי מלך 400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...) 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים 5 כפות...

דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות

המצרכים 5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)* למילוי בצל חופן צנוברים חופן צימוקים כהים שטופים שורש סלרי 1.5 כוסות בורגול גס שמיר כף שמן זית לרוטב 10 עגבניות בשלות בצל 2-3 שיני שום קצוצות רסק...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');