טייגלאך לראש השנה

לבצק

 

  2 כוסות קמח מנופה 

 ¼ 1 כפיות אבקת אפייה

 6 חלמונים 

 3 ביצים שלמות 

 2 כפות שמן

 

 

לרוטב

3 כוסות סוכר קנים

 דבש כוס

3 כוסות מים

 

 

הוספה

300 ג´ אגוזים מכל מיני סוגים ( מלך, קשיו, לוז וכד´)

100 ג´ צימוקים

כוס יין מתוק

 

אופן ההכנה

 

  1. לשים יחד ביד את כל חומרי הבצק ומנפים תוך כדי הלישה קמח עד שהבצק איננו נדבק ידיים. מרקם הבצק רך.
  2. יוצרים גלילים בקוטר של כחצי ס"מ (כמו נקניקים ארוכים) וחותכים באמצעות סכין לחתיכות בגודל של שקדי מרק גדולים.
  3. מרתיחים בסיר את חומרי הרוטב, מוסיפים את חתיכות הבצק ומבשלים יחד במכסה סגור על אש בינונית/קטנה במשך רבע שעה.
  4. מוסיפים את האגוזים, הצימוקים ומבשלים יחד כשעה על אש קטנה.
  5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את היין המתוק.

 

שנה טובה ומתוקה!

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...

מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...

עוגת בננות בצ'יק צ'ק

לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...

חלב שקדים

משקה טבעי ובריא, מזין וטעים. מומלץ לילדים, נשים בהריון ומיניקות. עשיר בחלבון, ברזל, סידן ומינרלים נוספים. המצרכים 30 שקדים טבעיים לא קלויים 5-7...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');