מרק אפונה סתוי
המצרכים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה של המרק)
5 כוסות מים
3 בצל יבש
3 כפות שמן זית
כף אבקת מרק זח טבעי ללא מונוסודיום גלוטמט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- משרים את האפונה במי ברז לכשעה.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד עם הבצל לכ 5 דק'
- מוסיפים מים ומרתיחים למשך כ3/4 שעה עד לריכוך האפונה.
- מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.
- טוחנים את המרק עם ממחה למרקם חלק.
- אפשר לקשט בעלי כוסברה/ קרוטונים או להוסיף מעט חלב קוקוס להעשרת הטעם.
רעיון למתנה מקורית ובריאה לחג, במקור משמש כמתנת חיזוק ליולדת – טוב ליולדת לאכול כף מהמעדן הזה לפני כל הנקה...
סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
כ-16 בלינצ'ס
מצרכים
לבלילה:
6 ביצים
1.5 כוסות חלב קוקוס
קורט מלח
1 כף סוכר פירות
½ כפית א. אפיה
2 כפות שמן
3 כפות גדושות קמח תפו"א
מעט...