מרק אפונה סתוי
המצרכים
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה של המרק)
5 כוסות מים
3 בצל יבש
3 כפות שמן זית
כף אבקת מרק זח טבעי ללא מונוסודיום גלוטמט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- משרים את האפונה במי ברז לכשעה.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
- מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד עם הבצל לכ 5 דק'
- מוסיפים מים ומרתיחים למשך כ3/4 שעה עד לריכוך האפונה.
- מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.
- טוחנים את המרק עם ממחה למרקם חלק.
- אפשר לקשט בעלי כוסברה/ קרוטונים או להוסיף מעט חלב קוקוס להעשרת הטעם.
המצרכים
4 גזרים גדולים
3 תפוחי עץ חמוצים
חצי לימון חתוך לפלחים
3 שזיפים או 2 אפרסקים
טיפות ווניל
טיפות רום
2 שקיות סוכר ווניל
1 כף שמן
חופן צימוקים
6...
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...