מרק אפונה סתוי

המצרכים

2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה של המרק)

5 כוסות מים

3 בצל יבש

3 כפות שמן זית

כף אבקת מרק זח טבעי ללא מונוסודיום גלוטמט

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האפונה במי ברז לכשעה.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
  3. מוסיפים את האפונה המסוננת ומבשלים יחד עם הבצל לכ 5 דק'
  4. מוסיפים מים ומרתיחים למשך כ3/4 שעה עד לריכוך האפונה.
  5. מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.
  6. טוחנים את המרק עם ממחה למרקם חלק.
  7. אפשר לקשט בעלי כוסברה/ קרוטונים או להוסיף מעט חלב קוקוס להעשרת הטעם.

צנצנת דבש, אגוזים ופירות מיובשים לראש השנה

רעיון למתנה מקורית ובריאה לחג, במקור משמש כמתנת חיזוק ליולדת – טוב ליולדת לאכול כף מהמעדן הזה לפני כל הנקה...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...

בלינצ'ס ללא גלוטן עם וריאציה לחנוכה

כ-16 בלינצ'ס   מצרכים לבלילה: 6 ביצים 1.5 כוסות חלב קוקוס קורט מלח 1 כף סוכר פירות ½ כפית א. אפיה 2 כפות שמן 3 כפות גדושות קמח תפו"א מעט...

טייגלאך לראש השנה

לבצק     2 כוסות קמח מנופה   ¼ 1 כפיות אבקת אפייה  6 חלמונים   3 ביצים שלמות   2 כפות שמן     לרוטב 3 כוסות סוכר קנים  דבש כוס 3 כוסות מים     הוספה 300 ג´...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');