עוגיות שיבולת שועל
שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים ביותר (שומן רב בלתי רווי) והיא מכילה סיבים תזונתיים שמסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
המצרכים
5000 ג´ קוואקר גס
כוס שמן מכבישה קרה
1.5 כוסות דבש
200 ג´ אגוזים גרוסים/טחונים
200 ג´ צימוקים
כף תמצית וניל טבעית
כוס קמח שיבולת שועל / קמח מלא
ביצה
מעט קינמון
אופן ההכנה
11 מערבבים יחד את כל החומרים.
2 בידיים רטובות יוצרים עיגולים שטוחים ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
3. מפזרים מעט קינמון מעל העוגיות (אפשר לפזר גם מעט סוכר דמררה)
4. אופים בתנור בחום 160 מעלות כ 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות.
המצרכים (ל 15-20 סופגניות)
3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן)
50 ג' שמרים (קובייה)
2 חלמונים
3 כפות סוכר קנים
3 כפות...
המצרכים
כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס
אופן ההכנה
1...
עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...