עוגיות שיבולת שועל
שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים ביותר (שומן רב בלתי רווי) והיא מכילה סיבים תזונתיים שמסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
המצרכים
5000 ג´ קוואקר גס
כוס שמן מכבישה קרה
1.5 כוסות דבש
200 ג´ אגוזים גרוסים/טחונים
200 ג´ צימוקים
כף תמצית וניל טבעית
כוס קמח שיבולת שועל / קמח מלא
ביצה
מעט קינמון
אופן ההכנה
11 מערבבים יחד את כל החומרים.
2 בידיים רטובות יוצרים עיגולים שטוחים ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
3. מפזרים מעט קינמון מעל העוגיות (אפשר לפזר גם מעט סוכר דמררה)
4. אופים בתנור בחום 160 מעלות כ 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות.
מצרכים
500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם)
2 ביצים שלמות
6 כפות סולת (עדיף מלאה)
כף קמח מלא (לא חובה)
כף סוכר חום...
שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים...
הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר.
נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...