טייגלאך לראש השנה

לבצק

 

  2 כוסות קמח מנופה 

 ¼ 1 כפיות אבקת אפייה

 6 חלמונים 

 3 ביצים שלמות 

 2 כפות שמן

 

 

לרוטב

3 כוסות סוכר קנים

 דבש כוס

3 כוסות מים

 

 

הוספה

300 ג´ אגוזים מכל מיני סוגים ( מלך, קשיו, לוז וכד´)

100 ג´ צימוקים

כוס יין מתוק

 

אופן ההכנה

 

  1. לשים יחד ביד את כל חומרי הבצק ומנפים תוך כדי הלישה קמח עד שהבצק איננו נדבק ידיים. מרקם הבצק רך.
  2. יוצרים גלילים בקוטר של כחצי ס"מ (כמו נקניקים ארוכים) וחותכים באמצעות סכין לחתיכות בגודל של שקדי מרק גדולים.
  3. מרתיחים בסיר את חומרי הרוטב, מוסיפים את חתיכות הבצק ומבשלים יחד במכסה סגור על אש בינונית/קטנה במשך רבע שעה.
  4. מוסיפים את האגוזים, הצימוקים ומבשלים יחד כשעה על אש קטנה.
  5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את היין המתוק.

 

שנה טובה ומתוקה!

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים חומרים 200 גרם אגוזי מלך 400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...) 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים 5 כפות...

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

מרק עדשים כתום וסתווי

המצרכים כוס וחצי עדשים כתומים חצי כוס אורז (מלא/לבן) 2 בצלים גדולים 2 עגבניות בשלות 3 גזר 1 ס"מ ג´ינגר טרי 2 שיני שום חצי כפית כמון חצי כפית...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');