עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן כממלא, אך ניתן להשתמש באותו אופן גם בעלי כרוב.

המצרכים

עלי גפן טריים / קפואים / משומרים

1 כוס אורז מלא עגול

2 כוסות מים

3 כפות שמן זית

½ כוס צימוקים שחורים

צרור שמיר קצוץ

מלח ופלפל

עגבניות חתוכות לעיגולים

נענע מיובשת וטחונה

אופן ההכנה
1 – חולטים את עלי הגפן במים רותחים למשך כמה שניות.

2 – מכינים את המילוי: מבשלים את האורז במים עד שמוכן. מסירים מהאש ומוסיפים שמן זית, צימוקים, שמיר, מלח ופלפל.

3 – ממלאים את עלי הגפן: פותחים כל עלה ומניחים במרכזו העליון מעט מהמילוי. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים בצורה מהודקת.

4 – מפזרים בתחתית של סיר עגבניות כמצע לעלי הגפן. מניחים עליהן בצורה מסודרת את עלי הגפן הממולאים, מוסיפים כוס מים, מעט מלח, מעט שמן זית, כף נענע מיובשת. מרתיחים כרבע שעה.

ניתן להגיש עם רוטב יוגורט- לערבב יוגורט ונענע מיובשת ולהזליף מעט שמן זית.

Jבתיאבון ופורים שמח

עוגת תפוחים וסולת - טבעונית וקלה להכנה

המצרכים כוס קמח מלא כוס סולת (עדיף מלאה) כוס סוכר קנים 7-10 תפוחים מכל זן שהוא מעט קינמון שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס אופן ההכנה 1...

מרק תפוחים קר

מרק תפוחים קר   חומרים כ 11 תפוחים בינוניים 11 כפות סוכר מקל קינמון 5 ציפורן כוס יין לבן 1/3 מיכל שמנת מתוקה   אופן ההכנה מקלפים ומגלענים את התפוחים שמים  בסיר...

גרנולה תוצרת בית

בניגוד למנהג המקובל, לא כדאי לצרף לגרנולה יוגורט ופירות טריים. הגרנולה טובה יותר לעיכול כך כפי שהיא, או עם חלב...

פונץ' פירות

1 בקבוק יין אדום מתוק 1 בקבוק יין אדום יבש 1 בקבוק מים קליפת לימון מלימון אחד מיץ מלימון אחד 10 ראשי ציפורן 3 מקלות קינמון מקל...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');