עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן כממלא, אך ניתן להשתמש באותו אופן גם בעלי כרוב.

המצרכים

עלי גפן טריים / קפואים / משומרים

1 כוס אורז מלא עגול

2 כוסות מים

3 כפות שמן זית

½ כוס צימוקים שחורים

צרור שמיר קצוץ

מלח ופלפל

עגבניות חתוכות לעיגולים

נענע מיובשת וטחונה

אופן ההכנה
1 – חולטים את עלי הגפן במים רותחים למשך כמה שניות.

2 – מכינים את המילוי: מבשלים את האורז במים עד שמוכן. מסירים מהאש ומוסיפים שמן זית, צימוקים, שמיר, מלח ופלפל.

3 – ממלאים את עלי הגפן: פותחים כל עלה ומניחים במרכזו העליון מעט מהמילוי. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים בצורה מהודקת.

4 – מפזרים בתחתית של סיר עגבניות כמצע לעלי הגפן. מניחים עליהן בצורה מסודרת את עלי הגפן הממולאים, מוסיפים כוס מים, מעט מלח, מעט שמן זית, כף נענע מיובשת. מרתיחים כרבע שעה.

ניתן להגיש עם רוטב יוגורט- לערבב יוגורט ונענע מיובשת ולהזליף מעט שמן זית.

Jבתיאבון ופורים שמח

עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת...

דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה

בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו". המצרכים דלעת חתוכה לקוביות גדולות 2 כפות...

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...

טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');