גלילי פילו במילוי קרם שקדים
בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא יותר. את החמאה במתכון ניתן להחליף בשמן (אפשר שמן קוקוס מומס).
המצרכים
חבילת בצק פילו
500 ג' שקדים לבנים טחונים
500 ג' סוכר
400 ג' חמאה מומסת
3 ביצים.
אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או מעבד מזון את השקדים הטחונים, הסוכר ו 350 ג' חמאה מומסת.
2. אחרי דקת עירבול מוסיפים ביצה אחת, וכך במרווחים של דקה מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת לאחר השניה.
3. פותחים את דפי הפילו ומורחים בחמאה המומסת שנותרה, מחלקים כל עלה לשניים.
4. מניחים כף של בלילת המילוי על כל עלה ומגלגלים לגליל.
5. מסדרים את הגלילים בתבנית ואופים בתנור 180 מעלות למשך כ 20 דק' עד להשחמה.
חג שבועות שמח!
בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
המצרכים
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2 כפות...
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...