גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא יותר. את החמאה במתכון ניתן להחליף בשמן (אפשר שמן קוקוס מומס).

המצרכים

חבילת בצק פילו

500 ג' שקדים לבנים טחונים

500 ג' סוכר

400 ג' חמאה מומסת

3 ביצים.

אופן ההכנה

1. מערבלים בבלנדר או מעבד מזון את השקדים הטחונים, הסוכר ו 350 ג' חמאה מומסת.

2. אחרי דקת עירבול מוסיפים ביצה אחת, וכך במרווחים של דקה מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת לאחר השניה.

3. פותחים את דפי הפילו ומורחים בחמאה המומסת שנותרה, מחלקים כל עלה לשניים.

4. מניחים כף של בלילת המילוי על כל עלה ומגלגלים לגליל.

5. מסדרים את הגלילים בתבנית ואופים בתנור 180 מעלות למשך כ 20 דק' עד להשחמה.

חג שבועות שמח!

מרק עדשים כתום וסתווי

המצרכים כוס וחצי עדשים כתומים חצי כוס אורז (מלא/לבן) 2 בצלים גדולים 2 עגבניות בשלות 3 גזר 1 ס"מ ג´ינגר טרי 2 שיני שום חצי כפית כמון חצי כפית...

דלעת ערמונים ממולאת בבורגול ברוטב עגבניות

המצרכים 5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)* למילוי בצל חופן צנוברים חופן צימוקים כהים שטופים שורש סלרי 1.5 כוסות בורגול גס שמיר כף שמן זית לרוטב 10 עגבניות בשלות בצל 2-3 שיני שום קצוצות רסק...

מרק אפונה סתוי

המצרכים 2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה...

בראוניז שלושה שוקולדים

בראוניז שלושה שוקולדים חבצלת ענב - נבטבע מזון בריאות 054-4229695   230 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (לשמור בצד 30 גרם) 1 כוס שמן קנולה...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');