דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה
בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
המצרכים
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2 כפות שמן קנולה/חמניות מכבישה קרה
חופן צימוקים אורגניים (ללא תוספת גופרית)
חופן שזיפים מיובשים מגולענים
כף קינמון
3 כפות מים
כף סירופ אגבה או סוכר קנים (לא הכרחי)
אופן ההכנה
- "מבשלים" את קוביות הדלעת בשמן על אש נמוכה מאוד כשתי דקות (בשל החום הנמוך אין זה טיגון).
- מוסיפים את הצימוקים, השזיפים והקינמון ומערבבים.
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל באש הנמוכה ביותר שיש.
- כאשר האש נמוכה מאוד הדלעת מגירה מתוכה נוזלים ולעיתים אין צורך להוסיף מים. ואולם, אם רואים שכל הנוזלים התאדו יש להוסיף כמה כפות מים למניעת חריכה.
- כאשר הדלעת מתרככת המתכון מוכן להגשה.
שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!
המצרכים
500 ג' עיסת תמרים מגולענת בואקום
300 ג' אגוזים טחונים/קצוצים
כף ליקר שקדים / יין מתוק
אבקת קקאו
קוקוס טחון
אופן ההכנה 1. לשים את עיסת...
בראוניז שלושה שוקולדים
חבצלת ענב - נבטבע מזון בריאות
054-4229695
230 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (לשמור בצד 30 גרם)
1 כוס שמן קנולה...
בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...