החירות שבבריאות / ציפי רמר
ההומאופטיה הקלאסית בדרכה המיוחדת ( דומה בדומה מרפא) מביאה את האדם למקום של בריאות. כאשר ההנחה הבסיסית היא שיש מצב כזה. שליחותו הגבוהה ביותר של ההומאופט היא לשפר את חייהם של החולים ולהביא להם מזור.
אומר האנאמן באורגנון (ספר החוקים של ההומאופטיה) בסעיף 1: " The physician´s high and only mission is to restore the sick to health-to cure, as it is termed."
במצב של חולי איברי הגוף מקבלים סוג של אוטונומיה ועצמאות, ומנהלים את האדם החולה: כואב לו הגב, לכן חייב להישאר בבית ולא יכול לעבוד, כואבות לו השיניים, אינו יכול לאכול , כואב לו הראש, אינו יכול לצאת למסיבה וכן הלאה וכן הלאה…אנו רואים שהחולי מגביל את האדם ואינו חופשי לעשות כרצונו.
ואומר אושו בספרו "כשהנעל מתאימה…"
"וכך, כשהנעל מתאימה
הרגל נשכחת
כשהחגורה מתאימה,
הבטן נשכחת.
כשהלב נכון,
בעד ונגד נשכחים.
ללא דחפים, ללא כפיות,
ללא צרכים, ללא פיתוי,
אז ענייניך נמצאים בשליטתך.
אתה אדם חופשי."
בריאות היא אפוא אותו מצב בו האדם אינו מרגיש במיוחד חלק מסוים בגופו , אלא הכל עובד בהרמוניה מופלאה, כל האיברים בגוף מתואמים בינם לבין עצמם, והאדם כחלק מאותה הרמוניה מתפקד ביעילות, בשמחה , באהבה ומתוך חירות ובחירה חופשית.
חופשי לבחור את דרכו בכל תחום בחייו: במה יעסוק, היכן יגור, היכן יעבוד ועם מי יעבוד, חופשי לבחור בחבריו, חופשי לבחור את בן/ בת הזוג לחיים, חופשי לבחור מה יאכל ומתי יאכל וכד´.
" אדם שהוא עבד לתאוותיו, אינו בגדר בן חורין" ( אלפיים אומר ואומר עמ´ 187).
תאוות ותשוקות הן מצב פתולוגי. מה ההבדל בין רצון ותשוקה?
רצון מבטא אהבה אמיתית, שמקורה באדם הפנימי. אדם פנימי מאוזן ובריא הוא חופשי ולכן יש לו שליטה ברצון. אהבה אמיתית אינה תלויה בדבר, והיא נשארת גם אם כל התנאים מסביב משתנים, והזמן גורם לה להתעצם.
תשוקה או תאווה מבטאת אהבה לא אמיתית , שמקורה בחוסר אצל האדם הפנימי , עקב סטייה מנקודת הבריאות ומתוך כך אין לו שליטה בה. ברגע שהחוסר יעלם, האדם יחזור לאיזון.
ההומאופט שומע את התשוקות והתאוות של האדם שבא לבקש עזרה, ולפיהן הוא מזהה את החוסר הפנימי וכך יודע להתאים את הרמדי שתביא לבריאות ולחירות המתלווה אליה.
ככל שאדם חפשי יותר מתשוקות ותאוות ויכולת הבחירה החופשית שלו גדלה, כך הוא משתחרר מכבלי הגשמיות ועולה ברמתו הרוחנית.
ולכן נהוג לומר שהומאופטיה הינה שיטת ריפוי רוחנית.
ציפי רמר- הומאופטית קלאסית