טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה
הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן וחלב, בעלת מרקם נעים, כמו כדורי ג´לי שקופים שמשמחים ילדים. את הויטמינים מקבלים מהתוספות…
המצרכים (ל 15 מנות)
כוס טפיוקה
10 כוסות מים
כוס סוכר קנים
עשב לימון טרי
כף ג´ינג´ר קצוץ
פחית חלב קוקוס (ללא חומר משמר)
פירות העונה- למשל- מנגו, פפאיה, רימון, בננה או בננה מיובשת
1. בסיר גדול מרתיחים מים, סוכר ועשב לימון.
2. מוסיפים טפיוקה וג´ינג´ר קצוץ ומבשלים בסיר מכוסה ובלהבה נמוכה במשך כ 25-30 דק´ תוך ערבוב מפעם לפעם.
3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד כדקה.
4. מצננים ומקררים לפחות כמה שעות במקרר.
5. מעבירים לקערה שקופה ומוסיפים פירות חתוכים.
6. קולים מעט את הפיסטוקים/שקדים ומעטרים. אפשר לעטר עם עשב לימון מסביב
7. בוזקים מעט סירופ אגבה ומגישים.