עוגיות שיבולת שועל
שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים ביותר (שומן רב בלתי רווי) והיא מכילה סיבים תזונתיים שמסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
המצרכים
5000 ג´ קוואקר גס
כוס שמן מכבישה קרה
1.5 כוסות דבש
200 ג´ אגוזים גרוסים/טחונים
200 ג´ צימוקים
כף תמצית וניל טבעית
כוס קמח שיבולת שועל / קמח מלא
ביצה
מעט קינמון
אופן ההכנה
11 מערבבים יחד את כל החומרים.
2 בידיים רטובות יוצרים עיגולים שטוחים ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
3. מפזרים מעט קינמון מעל העוגיות (אפשר לפזר גם מעט סוכר דמררה)
4. אופים בתנור בחום 160 מעלות כ 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות.
השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת...
עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...
מצרכים
500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם)
2 ביצים שלמות
6 כפות סולת (עדיף מלאה)
כף קמח מלא (לא חובה)
כף סוכר חום...