עוגיות שיבולת שועל
שיבולת השועל הינו דגן בעל ערך תזונתי גבוה, תכולת החלבון גבוהה (מכילה 6 חומצות אמינו חיונות) , השומנים שלה בריאים ביותר (שומן רב בלתי רווי) והיא מכילה סיבים תזונתיים שמסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
המצרכים
5000 ג´ קוואקר גס
כוס שמן מכבישה קרה
1.5 כוסות דבש
200 ג´ אגוזים גרוסים/טחונים
200 ג´ צימוקים
כף תמצית וניל טבעית
כוס קמח שיבולת שועל / קמח מלא
ביצה
מעט קינמון
אופן ההכנה
11 מערבבים יחד את כל החומרים.
2 בידיים רטובות יוצרים עיגולים שטוחים ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה.
3. מפזרים מעט קינמון מעל העוגיות (אפשר לפזר גם מעט סוכר דמררה)
4. אופים בתנור בחום 160 מעלות כ 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות.
בס"ד
עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר
הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...
בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...
המצרכים:
1.5 כוסות קינואה אדומה
8 כפות רכז רימונים
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
3 כפות שמן זית
כוס חמוציות יבשות
חופן אגוזי פקאן לא קלויים
חופן תמרים יבשים
מלח...