עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר
בס"ד
עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר
הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו בעצמנו (אפשר באמצעות מכונה לטחינת קפה ותבלינים), כך גם הטעם של הפרג פחות מריר. את הציפוי ניתן להכין משוקולד מריר או שוקולד חרובים.
המצרכים
לעוגה:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר קנים דק
2 כפות קוניאק/שרי
250 גרם פרג טחון
2 שקיות סוכר וניל
1/3 כוס שמן קנולה מכבישה קרה
½ כוס מיץ תפוזים
קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד
3 כפות אגוזי מלך טחונים/קצוצים
2 כפות קמח מלא+ חצי כפית אבקת אפיה
לציפוי:
100 ג´ שוקולד מריר טבעי או שוקולד חרובים
3 כפות קקאו או אבקת חרובים
חמש כפות סוכר חום (רק אם משתמשים בקקאו)
3-4 כפות חלב רגיל או חלב שיבולת שועל.
30 ג´ חמאה
אופן ההכנה:
1. מדליקים תנור אפייה לחום נמוך- 150 מעלות צלזיוס.
2. מפרידים בין החלבונים לחלמונים ומקציפים את החלבונים בקערה גדולה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הסוכר.
3. מערבבים את החלמונים (הצהובים) עם הקוניאק ומוסיפים לקערת הקצף, מנמיכים את מהירות ההקצפה.
4. מוסיפים גם את סוכר הוניל.
5. מוסיפים בעדינות את הפרג לתערובת, מערבבים בתנועות קיפול בכדי שהקצף לא יישבר.
6. לערבב את השמן והמיץ ולהוסיף לקערה. להוסיף גם את גרידת התפוז.
7. מערבבים את האגוזים עם הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים.
8. שופכים את התערובת לתבנית אפייה משומנת (אפשר 26 או 28).
9. אופים בחום הנמוך עד ש"הקיסם יוצא יבש או מעט מאוד לח. משאירים את העוגה בתנור המכובה.
10. מכינים את הציפוי- על להבה קטנה מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת קרם חלק והמסת הסוכר. אם הציפוי סמיך מדי ניתן להוסיף יותר חלב.
אוכלים ונהנים,
פורים שמח!