עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים
בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן כממלא, אך ניתן להשתמש באותו אופן גם בעלי כרוב.
המצרכים
עלי גפן טריים / קפואים / משומרים
1 כוס אורז מלא עגול
2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
½ כוס צימוקים שחורים
צרור שמיר קצוץ
מלח ופלפל
עגבניות חתוכות לעיגולים
נענע מיובשת וטחונה
אופן ההכנה
1 – חולטים את עלי הגפן במים רותחים למשך כמה שניות.
2 – מכינים את המילוי: מבשלים את האורז במים עד שמוכן. מסירים מהאש ומוסיפים שמן זית, צימוקים, שמיר, מלח ופלפל.
3 – ממלאים את עלי הגפן: פותחים כל עלה ומניחים במרכזו העליון מעט מהמילוי. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים בצורה מהודקת.
4 – מפזרים בתחתית של סיר עגבניות כמצע לעלי הגפן. מניחים עליהן בצורה מסודרת את עלי הגפן הממולאים, מוסיפים כוס מים, מעט מלח, מעט שמן זית, כף נענע מיובשת. מרתיחים כרבע שעה.
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט- לערבב יוגורט ונענע מיובשת ולהזליף מעט שמן זית.
Jבתיאבון ופורים שמח