אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.

כמות ל 7 סועדים

המצרכים

7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי

גרידת לימון

½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים

¼ כוס פיסטוקים טחונים (אפשרות- לא חובה)

3 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס

ביצה

אופן ההכנה

1. חוצים ומגלענים את האגסים.

2. מכינים סירופ מתוק – מרתיחים הסוכר/דבש/מייפל + חצי כוס מים.

3. מניחים את חצאי האגסים בסיר רחב ומכסים בסירופ המתוק, מוסיפים גרידת לימון ומבשלים עד לריכוך קל.

4. מערבבים יחד את השקדים הטחונים, הפיסטוקים הטחונים, החמאה/שמן קוקוס והביצה.

5. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה.

(למתכון טבעוני ניתן לוותר על הביצה).

פסח שמח וכשר

עוגת דבש לראש השנה

הדבש ידוע כבעל סגולות ריפוייות כבר מימי הרמב"ם. גם מתוק וגם בריא!   כמות לשתי תבניות אינגליש קייק הצעה למתנות לחג: לקנות תחתיות...

דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה

בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו". המצרכים דלעת חתוכה לקוביות גדולות 2 כפות...

סלט שומר, רימון וגזר ברוטב דבש

לכבוד ראש השנה, סלט חגיגי, עשיר וצבעוני בעל תכולת ויטמינים גבוהה. מצוין במיוחד לנשים מיניקות. המצרכים: 3 ראשי שומר 5 גזרים גרגרי רימון מרימון...

בראוניז שלושה שוקולדים

בראוניז שלושה שוקולדים חבצלת ענב - נבטבע מזון בריאות 054-4229695   230 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (לשמור בצד 30 גרם) 1 כוס שמן קנולה...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');