אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים
מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.
כמות ל 7 סועדים
המצרכים
7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי
גרידת לימון
½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
¼ כוס פיסטוקים טחונים (אפשרות- לא חובה)
3 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס
ביצה
אופן ההכנה
1. חוצים ומגלענים את האגסים.
2. מכינים סירופ מתוק – מרתיחים הסוכר/דבש/מייפל + חצי כוס מים.
3. מניחים את חצאי האגסים בסיר רחב ומכסים בסירופ המתוק, מוסיפים גרידת לימון ומבשלים עד לריכוך קל.
4. מערבבים יחד את השקדים הטחונים, הפיסטוקים הטחונים, החמאה/שמן קוקוס והביצה.
5. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה.
(למתכון טבעוני ניתן לוותר על הביצה).
פסח שמח וכשר
מרק תפוחים קר
חומרים
כ 11 תפוחים בינוניים
11 כפות סוכר
מקל קינמון
5 ציפורן
כוס יין לבן
1/3 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מקלפים ומגלענים את התפוחים
שמים בסיר...
בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...
לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...