אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים
מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.
כמות ל 7 סועדים
המצרכים
7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי
גרידת לימון
½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
¼ כוס פיסטוקים טחונים (אפשרות- לא חובה)
3 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס
ביצה
אופן ההכנה
1. חוצים ומגלענים את האגסים.
2. מכינים סירופ מתוק – מרתיחים הסוכר/דבש/מייפל + חצי כוס מים.
3. מניחים את חצאי האגסים בסיר רחב ומכסים בסירופ המתוק, מוסיפים גרידת לימון ומבשלים עד לריכוך קל.
4. מערבבים יחד את השקדים הטחונים, הפיסטוקים הטחונים, החמאה/שמן קוקוס והביצה.
5. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה.
(למתכון טבעוני ניתן לוותר על הביצה).
פסח שמח וכשר
לכבוד ראש השנה, סלט חגיגי, עשיר וצבעוני בעל תכולת ויטמינים גבוהה. מצוין במיוחד לנשים מיניקות.
המצרכים:
3 ראשי שומר
5 גזרים
גרגרי רימון מרימון...
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית...
" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו".
סלט פסטה צבעוני לשבועות
כמות: 4 מנות
המצרכים:
2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...