חלב שקדים
משקה טבעי ובריא, מזין וטעים. מומלץ לילדים, נשים בהריון ומיניקות. עשיר בחלבון, ברזל, סידן ומינרלים נוספים.
המצרכים
30 שקדים טבעיים לא קלויים
5-7 תמרים גדולים ורכים מזן מג'הול
2 כוסות מים
אופן ההכנה
1. משרים את השקדים כמה שעות או לילה במי ברז (או בדרך המקוצרת מספר דקות במים רותחים).
2. מקלפים את השקדים מקליפתם החומה הדקה.
3. מגלענים את התמרים ומכניסים אותם לבלנדר חזק יחד עם השקדים המקולפים.
4. מוסיפים לבלנדר כוס וחצי מים וטוחנים כ 2 דקות עד שהשקדים והתמרים הופכים לעיסה חלקה.
5. מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לערבל את התערובת כך שנוצר מרקם חלבי.
6. שותים כך או מסננים במסננת דקה (כאשר מגישים לתינוקות בני פחות משנה).
7. ניתן לשמור את חלב השקדים במקרר כ 24 שעות.
הצעה לגיוון:
ניתן להוסיף לבלנדר בננה ו/או תפוח למשקה פירות ושקדים – אז יש לשתות מיד
טו בשבט שמח!