מרק עדשים כתום וסתווי

המצרכים

כוס וחצי עדשים כתומים

חצי כוס אורז (מלא/לבן)

2 בצלים גדולים

2 עגבניות בשלות

3 גזר

1 ס"מ ג´ינגר טרי

2 שיני שום

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית אבקת כוסברה טחונה

עשב לימון טרי/יבש

מעט רוטב סויה

מלח ופלפל

חלב קוקוס (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
  2. מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
  3. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
  4. מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  5. אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
  6. מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
  7. אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
  8. מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
  9. אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
  10. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  11. ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
  12. מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.

בתיאבון!

עוגת תפוחים וסולת - טבעונית וקלה להכנה

המצרכים כוס קמח מלא כוס סולת (עדיף מלאה) כוס סוכר קנים 7-10 תפוחים מכל זן שהוא מעט קינמון שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס אופן ההכנה 1...

מרק תפוחים קר

מרק תפוחים קר   חומרים כ 11 תפוחים בינוניים 11 כפות סוכר מקל קינמון 5 ציפורן כוס יין לבן 1/3 מיכל שמנת מתוקה   אופן ההכנה מקלפים ומגלענים את התפוחים שמים  בסיר...

טייגלאך לראש השנה

לבצק     2 כוסות קמח מנופה   ¼ 1 כפיות אבקת אפייה  6 חלמונים   3 ביצים שלמות   2 כפות שמן     לרוטב 3 כוסות סוכר קנים  דבש כוס 3 כוסות מים     הוספה 300 ג´...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');