מרק עדשים כתום וסתווי
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת כוסברה טחונה
עשב לימון טרי/יבש
מעט רוטב סויה
מלח ופלפל
חלב קוקוס (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
- מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
- שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
- מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
- מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
- אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
- מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
- אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
- מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.
בתיאבון!
מצרכים
500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם)
2 ביצים שלמות
6 כפות סולת (עדיף מלאה)
כף קמח מלא (לא חובה)
כף סוכר חום...
בראוניז שלושה שוקולדים
חבצלת ענב - נבטבע מזון בריאות
054-4229695
230 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (לשמור בצד 30 גרם)
1 כוס שמן קנולה...
משקה טבעי ובריא, מזין וטעים. מומלץ לילדים, נשים בהריון ומיניקות. עשיר בחלבון, ברזל, סידן ומינרלים נוספים.
המצרכים
30 שקדים טבעיים לא קלויים
5-7...