עוגת תפוחים וסולת – טבעונית וקלה להכנה
המצרכים
כוס קמח מלא
 כוס סולת (עדיף מלאה)
 כוס סוכר קנים
 7-10 תפוחים מכל זן שהוא
 מעט קינמון
 שמן קוקוס מכבישה קרה – ½ כוס
אופן ההכנה
 1 מערבבים יחד את החומרים היבשים – קמח, סולת וסוכר.
 2. מפזרים כ 2/3 מהתערובת על תבנית מרובעת משומנת בשמן קוקוס. 
 3. גוררים את התפוחים במגררת גסה ומניחים (יחד עם הנוזלים שניגרים מהם) בתבנית על תערובת הקמח.
 4. בוזקים מעט קינמון על התפוחים.
 5. מפזרים את שארית החומרים היבשים על גבי התפוחים. 
 6. מרטיבים עם שמן הקוקוס את השכבה היבשה העליונה בצורה אחידה כך שלא יוותרו איים יבשים בזמן האפייה (אם שמן הקוקוס מוצק מפזרים פיסות ממנו על העוגה באופן אחיד). 
 7. אופים בתנור מחומם ל 180 כ 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. אם רואים במהלך האפייה שישנם אזורים יבשים של קמח בחלקה העליון מוסיפים עליהם עוד שמן קוקוס להרטיבם.
בתיאבון!
 המצרכים:
1.5 כוסות קינואה אדומה
8 כפות רכז רימונים
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
3 כפות שמן זית
כוס חמוציות יבשות
חופן אגוזי פקאן לא קלויים
חופן תמרים יבשים
מלח...
 רעיון למתנה מקורית ובריאה לחג, במקור משמש כמתנת חיזוק ליולדת – טוב ליולדת לאכול כף מהמעדן הזה לפני כל הנקה...
 המצרכים
4  גזרים גדולים
 
3 תפוחי עץ חמוצים
 
חצי לימון חתוך לפלחים
 
3 שזיפים או 2 אפרסקים
 
טיפות ווניל
 
טיפות רום
 
2 שקיות סוכר ווניל
 
1 כף שמן
 
חופן צימוקים
 
6...
 
 

 
 