שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר.

נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני סגנונות שונים.

המצרכים

שיפודי עץ

טופו קשה 500-600 ג´

פלפלים מכמה צבעים

בצל יבש/לבן

פטריות שמפניון

עגבניות שרי

למרינדה א´ – סגנון ים תיכוני

1/2 כוס שמן זית

¼ כוס חומץ בן יין

½ כפית מלח

תבלינים טריים או יבשים – טימין, אורגנו, רוזמרין

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

3 שיני שום כתושות

למרינדה ב´ – סגנון אסיאתי

7 כפות רוטב סויה

5 כפות חומץ אורז או תפוחים

2 כפות גדושות דבש

כף שמן שומשום קלוי

כף שורש ג´ינג´ר טרי מגורד

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן קנולה/זית

צילי כתוש לפי הטעם

אופן ההכנה

1. חותכים את הטופו ואת הירקות לקוביות (למעט העגבניות).

2. מערבבים בקערה גדולה את חומרי המרינדה שנבחרה ומוסיפים את הטופו והירקות.

3. משהים כשעתיים עד לילה במקרר.

4. משפדים לסירוגין את הקוביות על שיפודים.

5. צולים על האש מעט עד להשחמה ואוכלים!

בתיאבון !

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן...

מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');