תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי
בס"ד
תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי
מצרכים
500 ג´ כוסמת
3 כפות שמן זית
שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר להחליף בסלסילת פטריות טריות
3 בצל יבש
2 שיני שום
5 ס"מ – שורש ג´ינג´ר טרי
1 קישוא
1 בטטה
½ שורש סלרי
2 גזר
2 פלפל חריף
לתיבול
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
כף דבש
½ כפית אבקת קארי
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כוסברה טרייה ועירית טרייה לקישוט
אופן ההכנה
- משרים לכמה שעות או ללילה את הפטריות, שומרים את מי ההשריה.
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, חותכים לקוביות את שאר הירקות קישוא, בטטה, סלרי, גזר ופלפל חריף. שומרים בקערה את הירקות החתוכים.
- קוצצים את הבצל ומכניסים לסיר רחב עם שמן הזית. מטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד להשחמה.
- גוררים בפומפייה דקה את שיני השום ושורש הג´ינגר (מקולף) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את התבלינים לסיר (סויה, שמן שומשום, דבש, קארי, פפריקה, פלפל שחור). מבשלים על אש קטנה כ 5 דק´ עד שהתערובת משחימה.
- מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים ומבשלים על אש קטנה כ 15 דק´, מערבבים מדי פעם.
- שוטפים את הכוסמת במי ברז ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ 10 דק´ עד להתייבשות הנוזלים.
- מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות ומים רותחים לכיסוי התערובת.
- מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים עד שכל המים נספגן והתאדו.
- לפני ההגשה מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה לתבשיל ומעטרים בכוסברה טרייה ובעירית.
שיהיה בתיאבון!
המצרכים
5-7 דלעת ערמונים (דלעת קטנה)*
למילוי
בצל
חופן צנוברים
חופן צימוקים כהים שטופים
שורש סלרי
1.5 כוסות בורגול גס
שמיר
כף שמן זית
לרוטב
10 עגבניות בשלות
בצל
2-3 שיני שום קצוצות
רסק...
סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...
המצרכים
כוס קמח מלא
כוס סולת (עדיף מלאה)
כוס סוכר קנים
7-10 תפוחים מכל זן שהוא
מעט קינמון
שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס
אופן ההכנה
1...