אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים
מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.
כמות ל 7 סועדים
המצרכים
7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי
גרידת לימון
½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
¼ כוס פיסטוקים טחונים (אפשרות- לא חובה)
3 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס
ביצה
אופן ההכנה
1. חוצים ומגלענים את האגסים.
2. מכינים סירופ מתוק – מרתיחים הסוכר/דבש/מייפל + חצי כוס מים.
3. מניחים את חצאי האגסים בסיר רחב ומכסים בסירופ המתוק, מוסיפים גרידת לימון ומבשלים עד לריכוך קל.
4. מערבבים יחד את השקדים הטחונים, הפיסטוקים הטחונים, החמאה/שמן קוקוס והביצה.
5. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה.
(למתכון טבעוני ניתן לוותר על הביצה).
פסח שמח וכשר
המצרכים (ל 15-20 סופגניות)
3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן)
50 ג' שמרים (קובייה)
2 חלמונים
3 כפות סוכר קנים
3 כפות...
עוגת פירות יבשים
חומרים
200 גרם אגוזי מלך
400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...)
2 כפות מיץ לימון
2 ביצים
5 כפות...
בראוניז שלושה שוקולדים
חבצלת ענב - נבטבע מזון בריאות
054-4229695
230 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ (לשמור בצד 30 גרם)
1 כוס שמן קנולה...