אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים
מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.
כמות ל 7 סועדים
המצרכים
7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי
גרידת לימון
½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
¼ כוס פיסטוקים טחונים (אפשרות- לא חובה)
3 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס
ביצה
אופן ההכנה
1. חוצים ומגלענים את האגסים.
2. מכינים סירופ מתוק – מרתיחים הסוכר/דבש/מייפל + חצי כוס מים.
3. מניחים את חצאי האגסים בסיר רחב ומכסים בסירופ המתוק, מוסיפים גרידת לימון ומבשלים עד לריכוך קל.
4. מערבבים יחד את השקדים הטחונים, הפיסטוקים הטחונים, החמאה/שמן קוקוס והביצה.
5. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה.
(למתכון טבעוני ניתן לוותר על הביצה).
פסח שמח וכשר
מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.
כמות ל 7 סועדים
המצרכים
7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי
גרידת לימון
½ כוס קמח...
" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו".
סלט פסטה צבעוני לשבועות
כמות: 4 מנות
המצרכים:
2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...
בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
המצרכים
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2 כפות...