אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה.

כמות ל 7 סועדים

המצרכים

7 אגסים
חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי

גרידת לימון

½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים

¼ כוס פיסטוקים טחונים (אפשרות- לא חובה)

3 כפות חמאה מומסת/שמן קוקוס

ביצה

אופן ההכנה

1. חוצים ומגלענים את האגסים.

2. מכינים סירופ מתוק – מרתיחים הסוכר/דבש/מייפל + חצי כוס מים.

3. מניחים את חצאי האגסים בסיר רחב ומכסים בסירופ המתוק, מוסיפים גרידת לימון ומבשלים עד לריכוך קל.

4. מערבבים יחד את השקדים הטחונים, הפיסטוקים הטחונים, החמאה/שמן קוקוס והביצה.

5. ממלאים את חצאי האגסים בתערובת ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה.

(למתכון טבעוני ניתן לוותר על הביצה).

פסח שמח וכשר

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים חומרים 200 גרם אגוזי מלך 400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...) 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים 5 כפות...

עוגת תפוחים וסולת - טבעונית וקלה להכנה

המצרכים כוס קמח מלא כוס סולת (עדיף מלאה) כוס סוכר קנים 7-10 תפוחים מכל זן שהוא מעט קינמון שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס אופן ההכנה 1...

עוגת שזיפים קיצית

עוגה קיצית שאפשר להכין מפירות שכבר התרככו מדי לאכילה. מסוג העוגות שאוהבים "לישר" אותן עד שהן מתחסלות...   המצרכים 150 ג´ חמאה רכה...

סלט כרובית חי שמתחפש לסלט טבולה

המצרכים 1 כרובית גדולה 2 צרורות פטרוזיליה צרור כוברה צרור בצל ירוק גרעיני רימון מקולפים לרוטב:מיץ מלימון אחדשמן זית2 כפות תרכיז רימונים כף דבש/סילאן מלחאופן ההכנה 11. גוררים את...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');