גזר מתוק לראש השנה (צימעס)

המצרכים

4  גזרים גדולים

 

3 תפוחי עץ חמוצים

 

חצי לימון חתוך לפלחים

 

3 שזיפים או 2 אפרסקים

 

טיפות ווניל

 

טיפות רום

 

2 שקיות סוכר ווניל

 

1 כף שמן

 

חופן צימוקים

 

6 שזיפים שחורים מיובשים

 

1 כף דבש

 

1 כף ריבה

 

3 כפות יין

 

כוס מיץ ענבים

 

 

 

אופן ההכנה

 

לקלוף את הגזרים ולחתוך אותם לחצאי עיגולים ולטגנם קלות בשמן. להוסיף את תפוחי העץ והשזיפים החתוכים לקוביות וכן את פלחי הלימון. להוסיף את טיפות הווניל, טיפות הרום ו-2 שקיות סוכר ווניל. לאחר הפרשת הנוזלים, יש להוסיף את היין ומיץ הענבים. יש לבשל עד ההתרככות הפירות והגזרים. במהלך הבישול יש להוסיף את הדבש והריבה תוך שימת לב, שיש די נוזלים. במידה וחסרים נוזלים, אפשר להוסיף עוד מיץ ענבים לפי הצורך. בתום הבישול כמות הנוזלים יורדת, אך יש לדאוג, שתישאר כחצי כוס נוזלים. רבע שעה לפני תום הבישול יש להוסיף את הפירות היבשים. אפשר להמתיק לפי הצורך והטעם ולהוסיף עוד דבש או עוד ריבה.

 

 

 

בתיאבון ויהי רצון , שיגזרו עלינו גזרות טובות

עוגת תפוחים וסולת - טבעונית וקלה להכנה

המצרכים כוס קמח מלא כוס סולת (עדיף מלאה) כוס סוכר קנים 7-10 תפוחים מכל זן שהוא מעט קינמון שמן קוקוס מכבישה קרה - ½ כוס אופן ההכנה 1...

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

מרק סירפדים

הסירפד, שמומלץ לקטוף אותו בעונה זו, הוא צמח עשיר מאוד במינרלים (בעיקר בברזל, סידן ואשלגן), מחזק את הדם, מנקה את...

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');