גזר מתוק לראש השנה (צימעס)
המצרכים
4 גזרים גדולים
3 תפוחי עץ חמוצים
חצי לימון חתוך לפלחים
3 שזיפים או 2 אפרסקים
טיפות ווניל
טיפות רום
2 שקיות סוכר ווניל
1 כף שמן
חופן צימוקים
6 שזיפים שחורים מיובשים
1 כף דבש
1 כף ריבה
3 כפות יין
כוס מיץ ענבים
אופן ההכנה
לקלוף את הגזרים ולחתוך אותם לחצאי עיגולים ולטגנם קלות בשמן. להוסיף את תפוחי העץ והשזיפים החתוכים לקוביות וכן את פלחי הלימון. להוסיף את טיפות הווניל, טיפות הרום ו-2 שקיות סוכר ווניל. לאחר הפרשת הנוזלים, יש להוסיף את היין ומיץ הענבים. יש לבשל עד ההתרככות הפירות והגזרים. במהלך הבישול יש להוסיף את הדבש והריבה תוך שימת לב, שיש די נוזלים. במידה וחסרים נוזלים, אפשר להוסיף עוד מיץ ענבים לפי הצורך. בתום הבישול כמות הנוזלים יורדת, אך יש לדאוג, שתישאר כחצי כוס נוזלים. רבע שעה לפני תום הבישול יש להוסיף את הפירות היבשים. אפשר להמתיק לפי הצורך והטעם ולהוסיף עוד דבש או עוד ריבה.
בתיאבון ויהי רצון , שיגזרו עלינו גזרות טובות