גזר מתוק לראש השנה (צימעס)

המצרכים

4  גזרים גדולים

 

3 תפוחי עץ חמוצים

 

חצי לימון חתוך לפלחים

 

3 שזיפים או 2 אפרסקים

 

טיפות ווניל

 

טיפות רום

 

2 שקיות סוכר ווניל

 

1 כף שמן

 

חופן צימוקים

 

6 שזיפים שחורים מיובשים

 

1 כף דבש

 

1 כף ריבה

 

3 כפות יין

 

כוס מיץ ענבים

 

 

 

אופן ההכנה

 

לקלוף את הגזרים ולחתוך אותם לחצאי עיגולים ולטגנם קלות בשמן. להוסיף את תפוחי העץ והשזיפים החתוכים לקוביות וכן את פלחי הלימון. להוסיף את טיפות הווניל, טיפות הרום ו-2 שקיות סוכר ווניל. לאחר הפרשת הנוזלים, יש להוסיף את היין ומיץ הענבים. יש לבשל עד ההתרככות הפירות והגזרים. במהלך הבישול יש להוסיף את הדבש והריבה תוך שימת לב, שיש די נוזלים. במידה וחסרים נוזלים, אפשר להוסיף עוד מיץ ענבים לפי הצורך. בתום הבישול כמות הנוזלים יורדת, אך יש לדאוג, שתישאר כחצי כוס נוזלים. רבע שעה לפני תום הבישול יש להוסיף את הפירות היבשים. אפשר להמתיק לפי הצורך והטעם ולהוסיף עוד דבש או עוד ריבה.

 

 

 

בתיאבון ויהי רצון , שיגזרו עלינו גזרות טובות

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...

עוגת קוקוס כשרה לפסח

בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של...

מרק עדשים כתום וסתווי

המצרכים כוס וחצי עדשים כתומים חצי כוס אורז (מלא/לבן) 2 בצלים גדולים 2 עגבניות בשלות 3 גזר 1 ס"מ ג´ינגר טרי 2 שיני שום חצי כפית כמון חצי כפית...

גרנולה תוצרת בית

בניגוד למנהג המקובל, לא כדאי לצרף לגרנולה יוגורט ופירות טריים. הגרנולה טובה יותר לעיכול כך כפי שהיא, או עם חלב...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');