גלילי פילו במילוי קרם שקדים
בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא יותר. את החמאה במתכון ניתן להחליף בשמן (אפשר שמן קוקוס מומס).
המצרכים
חבילת בצק פילו
500 ג' שקדים לבנים טחונים
500 ג' סוכר
400 ג' חמאה מומסת
3 ביצים.
אופן ההכנה
1. מערבלים בבלנדר או מעבד מזון את השקדים הטחונים, הסוכר ו 350 ג' חמאה מומסת.
2. אחרי דקת עירבול מוסיפים ביצה אחת, וכך במרווחים של דקה מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת לאחר השניה.
3. פותחים את דפי הפילו ומורחים בחמאה המומסת שנותרה, מחלקים כל עלה לשניים.
4. מניחים כף של בלילת המילוי על כל עלה ומגלגלים לגליל.
5. מסדרים את הגלילים בתבנית ואופים בתנור 180 מעלות למשך כ 20 דק' עד להשחמה.
חג שבועות שמח!
השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת...
כ-16 בלינצ'ס
מצרכים
לבלילה:
6 ביצים
1.5 כוסות חלב קוקוס
קורט מלח
1 כף סוכר פירות
½ כפית א. אפיה
2 כפות שמן
3 כפות גדושות קמח תפו"א
מעט...
הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר.
נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...