חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים הכלולים במרכיביה. עדיף להשתמש בפירות מיובשים אורגניים שהינם ללא חומרים משמרים (כמו גופרית דו חמצנית) וצבעי מאכל.

 

המצרכים

500 ג' תמרים מגולענים
200 ג' דבלים (תאנים מיובשות)
500 ג' צימוקים
200 ג' משמשים מיובשים
500 ג' אגוזי מלך
200 ג' אגוזי פקאן
300 ג' שקדים טבעיים
200 ג' אגוזי לוז
10 תפוחי עץ
7 בננות
 כוסות יין תירוש ½ 1

אופן ההכנה
1. טוחנים במטחנת בשר את האגוזים והפירות לסירוגין (אם טוחנים אגוזים בלבד הם עלולים להיתקע במכונה).
2. טוחנים במטחנה גם את תפוחי העץ והבננות.
3. יוצקים על התערובת את היין (אפשר לשנות אתכמות היין בהתאם למרקם הרצוי של החרוסת).

Jניתן לשנות את הכמויות במתכון. הכמות הנ"ל אמורה להספיק לכל הפסח, אך לא באחריות  

פסח שמח וכשר!

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

צנצנת דבש, אגוזים ופירות מיובשים לראש השנה

רעיון למתנה מקורית ובריאה לחג, במקור משמש כמתנת חיזוק ליולדת – טוב ליולדת לאכול כף מהמעדן הזה לפני כל הנקה...

שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר. נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...

פונץ' פירות

1 בקבוק יין אדום מתוק 1 בקבוק יין אדום יבש 1 בקבוק מים קליפת לימון מלימון אחד מיץ מלימון אחד 10 ראשי ציפורן 3 מקלות קינמון מקל...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');