טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן וחלב, בעלת מרקם נעים, כמו כדורי ג´לי שקופים שמשמחים ילדים. את הויטמינים מקבלים מהתוספות…

המצרכים (ל 15 מנות)

כוס טפיוקה

10 כוסות מים

כוס סוכר קנים

עשב לימון טרי

כף ג´ינג´ר קצוץ

פחית חלב קוקוס (ללא חומר משמר)

פירות העונה- למשל- מנגו, פפאיה, רימון, בננה או בננה מיובשת

פיסטוקים קלופים ו/או שקדים
פרוסים
 
סירופ אגבה/מייפל 
 
אופן ההכנה

1. בסיר גדול מרתיחים מים, סוכר ועשב לימון.

2. מוסיפים טפיוקה וג´ינג´ר קצוץ ומבשלים בסיר מכוסה ובלהבה נמוכה במשך כ 25-30 דק´ תוך ערבוב מפעם לפעם.

3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד כדקה.

4. מצננים ומקררים לפחות כמה שעות במקרר.

5. מעבירים לקערה שקופה ומוסיפים פירות חתוכים.

6. קולים מעט את הפיסטוקים/שקדים ומעטרים. אפשר לעטר עם עשב לימון מסביב

7. בוזקים מעט סירופ אגבה ומגישים.

שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר. נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...

עוגת בננות בצ'יק צ'ק

לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...

מרק אפונה סתוי

המצרכים 2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה...

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');