טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן וחלב, בעלת מרקם נעים, כמו כדורי ג´לי שקופים שמשמחים ילדים. את הויטמינים מקבלים מהתוספות…

המצרכים (ל 15 מנות)

כוס טפיוקה

10 כוסות מים

כוס סוכר קנים

עשב לימון טרי

כף ג´ינג´ר קצוץ

פחית חלב קוקוס (ללא חומר משמר)

פירות העונה- למשל- מנגו, פפאיה, רימון, בננה או בננה מיובשת

פיסטוקים קלופים ו/או שקדים
פרוסים
 
סירופ אגבה/מייפל 
 
אופן ההכנה

1. בסיר גדול מרתיחים מים, סוכר ועשב לימון.

2. מוסיפים טפיוקה וג´ינג´ר קצוץ ומבשלים בסיר מכוסה ובלהבה נמוכה במשך כ 25-30 דק´ תוך ערבוב מפעם לפעם.

3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד כדקה.

4. מצננים ומקררים לפחות כמה שעות במקרר.

5. מעבירים לקערה שקופה ומוסיפים פירות חתוכים.

6. קולים מעט את הפיסטוקים/שקדים ומעטרים. אפשר לעטר עם עשב לימון מסביב

7. בוזקים מעט סירופ אגבה ומגישים.

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים חומרים 200 גרם אגוזי מלך 400 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים, תמרים, חמוציות,...) 2 כפות מיץ לימון 2 ביצים 5 כפות...

טייגלאך לראש השנה

לבצק     2 כוסות קמח מנופה   ¼ 1 כפיות אבקת אפייה  6 חלמונים   3 ביצים שלמות   2 כפות שמן     לרוטב 3 כוסות סוכר קנים  דבש כוס 3 כוסות מים     הוספה 300 ג´...

סלט פסטה צבעוני

" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו". סלט פסטה צבעוני לשבועות כמות: 4 מנות המצרכים: 2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');