כופתאות גבינה

מצרכים

500 ג´ גבינת כנען (או 2 טוב טעם)
2 ביצים שלמות
6 כפות סולת (עדיף מלאה)
כף קמח מלא (לא חובה)
כף סוכר חום דמררה
קמצוץ מלח

30 ג´ חמאה
¾ כוס פירורי לחם (עדיף מקמח מלא)

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הגבינה, ביצים, סולת, קמח, סוכר ומלח.
2. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כחצי שעה.
3. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח (כמו לפסטה).
4. מוציאים את תערובת הגבינה והסולת ובידיים רטובות יוצרים כדורים, מכמות של כף תערובת לערך.
5. כל כדור שנוצר נכנס לסיר עם המים הרותחים.
6. לאחר שכל הכדורים בסיר משאירים את האש גבוהה וממתינים לרתיחה חוזרת.
7. כאשר הכדורים (הכופתאות) צפים על פני המים ממשיכים לבשל עוד כ 10 דק´.
8. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומעט עמוקה ומוסיפים את פירורי הלחם. *
9. מטגנים את פירורי הלחם תוך ערבוב מתמיד רק עד להזהבה.
10. מוציאים את הכופתאות מהמים בעזרת כף מחוררת ומכניסים למחבת עם פירורי הלחם.
11. מרעידים את המחבת (מזיזים קדימה ואחורה) כך שהכופתאות יתגלגלו בפירורי הלחם שיצפו אותן.
12. מפזרים למעלה סוכר דמררה ומגישים.
* אם אין מחבת עמוקה וגדולה אפשר לטגן במחבת רגילה ולפזר את פירורי הלחם על הכופתאות על גבי צלחת ההגשה.

שיהיה חג שבועות שמח ובתיאבון!

דלעת מתוקה בקינמון לראש השנה

בראש השנה יש הנוהגים להכין דלעת ("קרא") ולברך: "שתקרע את רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו". המצרכים דלעת חתוכה לקוביות גדולות 2 כפות...

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן...

סלט קינואה עם פירות יבשים

המצרכים: 1.5 כוסות קינואה אדומה 8 כפות רכז רימונים צרור פטרוזיליה צרור נענע 3 כפות שמן זית כוס חמוציות יבשות חופן אגוזי פקאן לא קלויים חופן תמרים יבשים מלח...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');