"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה

חצי כוס שמן זית

חצי כוס קמח מלא

חצי כוס מים

חצי כפית קינמון

2 כפות סוכר חום

2 ביצים

חצי כפית מלח

 

מגררים את תפוחי האדמה, מניחים במסננת ונותנים לנוזלים לצאת.

 

מערבבים את תפוחי האדמה עם שאר החומרים ומשטחים את התערובת בתבנית אפיה גדולה משומנת (תבנית של התנור).

 

אופים במשך כארבעים דקות בחום בינוני.

 

מוציאים מהתנור, מצננים, חותכים לחתיכות ואוכלים.

 

אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואת המים במיץ תפוזים – טעים מאד!

 

גזר מתוק לראש השנה (צימעס)

המצרכים 4  גזרים גדולים   3 תפוחי עץ חמוצים   חצי לימון חתוך לפלחים   3 שזיפים או 2 אפרסקים   טיפות ווניל   טיפות רום   2 שקיות סוכר ווניל   1 כף שמן   חופן צימוקים   6...

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

חרוסת

סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...

שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר. נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');