עוגיות שומשום קלות להכנה
השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת לא מוותרים על אפייה עצמאית. ניתן להכין משומשום מלא או לבן. המלא עשיר יותר מבחינה תזונתית אך קליפתו מכילה חומצה אוקסלית שלא קיימת בשומשום הלבן ומפריעה לספיגת הברזל.
המצרכים (ל 30 עוגיות)
400 גרם שומשום
1 כוס גרעיני חמניה מקולפים
2 ביצים
4 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל המרכיבים.
- משטחים את התערובת בתבנית מרובעת.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות.
- לאחר כ 5 דק' אפייה חורצים בתבנית את צורת העוגיות. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית.
- ממשיכים לאפות עד שהעוגיות משחימות ומתקשות. (כ 15 דק')
ט"ו בשבט שמח!
רעיון למתנה מקורית ובריאה לחג, במקור משמש כמתנת חיזוק ליולדת – טוב ליולדת לאכול כף מהמעדן הזה לפני כל הנקה...
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
המצרכים
1 כרובית גדולה
2 צרורות פטרוזיליה
צרור כוברה
צרור בצל ירוק
גרעיני רימון מקולפים
לרוטב: מיץ מלימון אחד שמן זית 2 כפות תרכיז רימונים
כף דבש/סילאן
מלח אופן ההכנה
11. גוררים את...

