עוגת קוקוס כשרה לפסח

בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של ההומאופטית הותיקה והטובה – רחל זיטלבך.

המצרכים

5 ביצים

¾ כוס סוכר דמררה

½ כוס שמן מכבישה קרה (חמניות /קוקוס)

¾ כוס קוקוס טחון

3 תפוחי עץ גרנד מגוררים

גרידת לימון מלימון שלם קטן

2 כפות מיץ לימון

כפית תמצית וניל טבעית

½ שקית אבקת אפייה

2 כפות קמח תפו"א

2 כפות קמח מצה

1/2 כוס אגוזים קצוצים

½ כוס צימוקים

ניתן להכין ציפוי חגיגי לעוגה:

½ 1  כוסות אבקת סוכר מנופה

1 כוס קוקוס יבש

½ כף גרידת לימון

 רבע כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מפרידים חלבונים מחלמונים ומקציפים את החלבונים עם סוכר.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הוניל, אבקת אפייה, מיץ לימון וגרידת לימון.
  3. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
  4. מקפלים לתערובת את קצף החלבונים.
  5. מוסיפים קמח תפו"א וקמח מצה ומקפלים בעדינות.
  6. מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית פיירקס מרובעת או תבנית קפיצית עגולה ואופים בחום בינוני 170 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  8. לציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם הקוקוס, מוסיפים את גרידת הלימון, ויוצקים בהדרגה את מיץ הלימון עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מורחים על עוגה קרה.

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...

טפיוקה בקוקוס עם פירות העונה

הטפיוקה מיוצרת משורש דרום אמריקאי. כשלעצמה היא בעיקר עמילן ואינה מכה ערכים תזונתיים מיוחדים, אך יתרונותיה הם היותה נטולת גלוטן...

טייגלאך לראש השנה

לבצק     2 כוסות קמח מנופה   ¼ 1 כפיות אבקת אפייה  6 חלמונים   3 ביצים שלמות   2 כפות שמן     לרוטב 3 כוסות סוכר קנים  דבש כוס 3 כוסות מים     הוספה 300 ג´...

עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר

בס"ד עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');