עוגת קוקוס כשרה לפסח

בכל ניוזלטר אנו מכניסים מתכון ממטבחו של אחד מההומאופטים חברי העמותה. הפעם נהנה מעוגת קוקוס כשרה לפסח פרי מטבחה של ההומאופטית הותיקה והטובה – רחל זיטלבך.

המצרכים

5 ביצים

¾ כוס סוכר דמררה

½ כוס שמן מכבישה קרה (חמניות /קוקוס)

¾ כוס קוקוס טחון

3 תפוחי עץ גרנד מגוררים

גרידת לימון מלימון שלם קטן

2 כפות מיץ לימון

כפית תמצית וניל טבעית

½ שקית אבקת אפייה

2 כפות קמח תפו"א

2 כפות קמח מצה

1/2 כוס אגוזים קצוצים

½ כוס צימוקים

ניתן להכין ציפוי חגיגי לעוגה:

½ 1  כוסות אבקת סוכר מנופה

1 כוס קוקוס יבש

½ כף גרידת לימון

 רבע כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מפרידים חלבונים מחלמונים ומקציפים את החלבונים עם סוכר.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הוניל, אבקת אפייה, מיץ לימון וגרידת לימון.
  3. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
  4. מקפלים לתערובת את קצף החלבונים.
  5. מוסיפים קמח תפו"א וקמח מצה ומקפלים בעדינות.
  6. מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית פיירקס מרובעת או תבנית קפיצית עגולה ואופים בחום בינוני 170 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  8. לציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם הקוקוס, מוסיפים את גרידת הלימון, ויוצקים בהדרגה את מיץ הלימון עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מורחים על עוגה קרה.

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...

עלי גפן ממולאים באורז מלא וצימוקים

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים משום שהמילוי מוסתר בתוך הממלא, כמו שהמתחפש מוסתר בתוך התחפושת. במתכון הנוכחי השתמשנו בעלי גפן...

שיפודי טופו וירקות

הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר. נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...

עוגיות שומשום קלות להכנה

השומשום מהווה מקור טבעי מצוין לסידן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. המתכון שלהלן קל מאוד להכנה ומתאים לאנשים עסוקים שבכל זאת...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');