שיפודי טופו וירקות
הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר.
נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני סגנונות שונים.
המצרכים
שיפודי עץ
טופו קשה 500-600 ג´
פלפלים מכמה צבעים
בצל יבש/לבן
פטריות שמפניון
עגבניות שרי
למרינדה א´ – סגנון ים תיכוני
1/2 כוס שמן זית
¼ כוס חומץ בן יין
½ כפית מלח
תבלינים טריים או יבשים – טימין, אורגנו, רוזמרין
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
למרינדה ב´ – סגנון אסיאתי
7 כפות רוטב סויה
5 כפות חומץ אורז או תפוחים
2 כפות גדושות דבש
כף שמן שומשום קלוי
כף שורש ג´ינג´ר טרי מגורד
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן קנולה/זית
צילי כתוש לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חותכים את הטופו ואת הירקות לקוביות (למעט העגבניות).
2. מערבבים בקערה גדולה את חומרי המרינדה שנבחרה ומוסיפים את הטופו והירקות.
3. משהים כשעתיים עד לילה במקרר.
4. משפדים לסירוגין את הקוביות על שיפודים.
5. צולים על האש מעט עד להשחמה ואוכלים!
בתיאבון !