תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי
בס"ד
תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי
מצרכים
500 ג´ כוסמת
3 כפות שמן זית
שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר להחליף בסלסילת פטריות טריות
3 בצל יבש
2 שיני שום
5 ס"מ – שורש ג´ינג´ר טרי
1 קישוא
1 בטטה
½ שורש סלרי
2 גזר
2 פלפל חריף
לתיבול
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
כף דבש
½ כפית אבקת קארי
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כוסברה טרייה ועירית טרייה לקישוט
אופן ההכנה
- משרים לכמה שעות או ללילה את הפטריות, שומרים את מי ההשריה.
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, חותכים לקוביות את שאר הירקות קישוא, בטטה, סלרי, גזר ופלפל חריף. שומרים בקערה את הירקות החתוכים.
- קוצצים את הבצל ומכניסים לסיר רחב עם שמן הזית. מטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד להשחמה.
- גוררים בפומפייה דקה את שיני השום ושורש הג´ינגר (מקולף) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את התבלינים לסיר (סויה, שמן שומשום, דבש, קארי, פפריקה, פלפל שחור). מבשלים על אש קטנה כ 5 דק´ עד שהתערובת משחימה.
- מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים ומבשלים על אש קטנה כ 15 דק´, מערבבים מדי פעם.
- שוטפים את הכוסמת במי ברז ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ 10 דק´ עד להתייבשות הנוזלים.
- מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות ומים רותחים לכיסוי התערובת.
- מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים עד שכל המים נספגן והתאדו.
- לפני ההגשה מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה לתבשיל ומעטרים בכוסברה טרייה ובעירית.
שיהיה בתיאבון!
המצרכים (ל 15-20 סופגניות)
3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן)
50 ג' שמרים (קובייה)
2 חלמונים
3 כפות סוכר קנים
3 כפות...
כ-16 בלינצ'ס
מצרכים
לבלילה:
6 ביצים
1.5 כוסות חלב קוקוס
קורט מלח
1 כף סוכר פירות
½ כפית א. אפיה
2 כפות שמן
3 כפות גדושות קמח תפו"א
מעט...
סוג אחד של חרוסת מיני רבים. החרוסת היא מהמאכלים הטעימים וגם המזינים של פסח. היא עשירה בברזל, סידן ומינרלים נוספים...