תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי

בס"ד

 

 

תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי

 

מצרכים

500 ג´ כוסמת

3 כפות שמן זית

שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר להחליף בסלסילת פטריות טריות

3 בצל יבש

2 שיני שום

5 ס"מ – שורש ג´ינג´ר טרי

1 קישוא

1 בטטה

½ שורש סלרי

2 גזר

2 פלפל חריף

 

לתיבול

2 כפות רוטב סויה

2 כפיות שמן שומשום

כף דבש

½ כפית אבקת קארי

כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור

כוסברה טרייה ועירית טרייה לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. משרים לכמה שעות או ללילה את הפטריות, שומרים את מי ההשריה.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, חותכים לקוביות את שאר הירקות קישוא, בטטה, סלרי, גזר ופלפל חריף. שומרים בקערה את הירקות החתוכים.
  3. קוצצים את הבצל ומכניסים לסיר רחב עם שמן הזית. מטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד להשחמה.
  4. גוררים בפומפייה דקה את שיני השום ושורש הג´ינגר (מקולף) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומנמיכים את האש.
  5. מוסיפים את התבלינים לסיר (סויה, שמן שומשום, דבש, קארי, פפריקה, פלפל שחור). מבשלים על אש קטנה כ 5 דק´ עד שהתערובת משחימה.
  6. מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים ומבשלים על אש קטנה כ 15 דק´, מערבבים מדי פעם.
  7. שוטפים את הכוסמת במי ברז ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ 10 דק´ עד להתייבשות הנוזלים.
  8. מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות ומים רותחים לכיסוי התערובת.
  9. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים עד שכל המים נספגן והתאדו.
  10. לפני ההגשה מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה לתבשיל ומעטרים בכוסברה טרייה ובעירית.

 

שיהיה בתיאבון!

גזר מתוק לראש השנה (צימעס)

המצרכים 4  גזרים גדולים   3 תפוחי עץ חמוצים   חצי לימון חתוך לפלחים   3 שזיפים או 2 אפרסקים   טיפות ווניל   טיפות רום   2 שקיות סוכר ווניל   1 כף שמן   חופן צימוקים   6...

סלט כרובית חי שמתחפש לסלט טבולה

המצרכים 1 כרובית גדולה 2 צרורות פטרוזיליה צרור כוברה צרור בצל ירוק גרעיני רימון מקולפים לרוטב:מיץ מלימון אחדשמן זית2 כפות תרכיז רימונים כף דבש/סילאן מלחאופן ההכנה 11. גוררים את...

גלילי פילו במילוי קרם שקדים

בשבועות נהוג להכין מאכלים לבנים וזכים, כסמל לתורה הקדושה, מתכון זה משתמש בקרם שקדים שנותן את אותו אפקט אך בריא...

מרק אפונה סתוי

המצרכים 2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (חשוב שהאפונה לא תהיה ישנה וצבעה יהיה ירוק מעט בוהק על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');