גרנולה תוצרת בית

בניגוד למנהג המקובל, לא כדאי לצרף לגרנולה יוגורט ופירות טריים. הגרנולה טובה יותר לעיכול כך כפי שהיא, או עם חלב סויה/חלב אורז/חלב שיבולת שועל. צירוף נוסף ומעניין- עם סלט ירקות ירוקים.

 

 

המצרכים

 

3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר גס- לא להכנה מהירה)

כוס נבט חיטה יבש

כוס שומשום מלא

כוס זרעי חמניה

חצי כוס זרעי דלעת

כוס סוגי אגוזים שונים לבחירה (מלך, פקאן, לוז, שקדים, פיסטוק קלוף וכו´)

1/3 כוס שמן קנולה מכבישה קרה

1/2 כוס דבש

כוס מים

כוס צימוקים

חצי כוס חמוציות

 

אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור לחום נמוך- 150-160 מעלות.
  2. מערבבים יחדיו בקערה את כל החומרים היבשים למעט הפירות היבשים.
  3. מוסיפים כוס מים לתערובת על מנת להרטיב את החומרים היבשים, מערבבים טוב.
  4. מערבבים יחדיו את השמן והדבש ומוסיפים לתערובת, מערבבים הכול שוב.
  5. מפזרים את התערובת על גבי שתי תבניות גדולות ושטוחות (על מנת שהשכבה תהיה דקה).
  6. אופים בתנור בחום נמוך במשך שעה.- חשוב לערבב בצורה יסודית את הגרנולה כל 10-15 דק´ במהלך האפייה. ניתן להשתמש לצורך כך במרית מתכת.
  7. מוציאים מהתנור ומוסיפים את הצימוקים והחמוציות. (לילדים אפשר להוסיף פפאיה מיובשת טבעית – ללא גופרית וצבע מאכל- חתוכה לקוביות קטנות).
  8. לאחר שמתקרר מאחסנים בכלי אטום.

 

שיהיה לבריאות!

סופגניות של פעם

המצרכים (ל 15-20 סופגניות) 3 כוסות קמח 70% (או חצי מלא וחצי לבן) 50 ג' שמרים (קובייה) 2 חלמונים 3 כפות סוכר קנים 3 כפות...

תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי

בס"ד     תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי   מצרכים 500 ג´ כוסמת 3 כפות שמן זית שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר...

סלט פסטה צבעוני

" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו". סלט פסטה צבעוני לשבועות כמות: 4 מנות המצרכים: 2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...

פונץ' פירות

1 בקבוק יין אדום מתוק 1 בקבוק יין אדום יבש 1 בקבוק מים קליפת לימון מלימון אחד מיץ מלימון אחד 10 ראשי ציפורן 3 מקלות קינמון מקל...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');