מרק עדשים כתום וסתווי

המצרכים

כוס וחצי עדשים כתומים

חצי כוס אורז (מלא/לבן)

2 בצלים גדולים

2 עגבניות בשלות

3 גזר

1 ס"מ ג´ינגר טרי

2 שיני שום

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית אבקת כוסברה טחונה

עשב לימון טרי/יבש

מעט רוטב סויה

מלח ופלפל

חלב קוקוס (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
  2. מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
  3. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
  4. מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  5. אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
  6. מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
  7. אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
  8. מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
  9. אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
  10. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  11. ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
  12. מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.

בתיאבון!

סלט פסטה צבעוני

" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו". סלט פסטה צבעוני לשבועות כמות: 4 מנות המצרכים: 2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...

"לביבות" תפוחי אדמה אפויות

6 תפוחי אדמה חצי כוס שמן זית חצי כוס קמח מלא חצי כוס מים חצי כפית קינמון 2 כפות סוכר חום 2 ביצים חצי כפית מלח   מגררים את...

טייגלאך לראש השנה

לבצק     2 כוסות קמח מנופה   ¼ 1 כפיות אבקת אפייה  6 חלמונים   3 ביצים שלמות   2 כפות שמן     לרוטב 3 כוסות סוכר קנים  דבש כוס 3 כוסות מים     הוספה 300 ג´...

אגסים אפויים במילוי שקדים ופיסטוקים

מתכון קליל, בריא ומהיר – והתוצאה טעימה ומהנה. כמות ל 7 סועדים המצרכים 7 אגסים חצי כוס סוכר חום/דבש/סירופ מייפל טבעי גרידת לימון ½ כוס קמח...
בנייה וקידום אתרים בנייה וקידום אתרים
on_sent_ok:ga('send', 'event', 'השארת פרטים', 'שליחה');