מרק עדשים כתום וסתווי
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת כוסברה טחונה
עשב לימון טרי/יבש
מעט רוטב סויה
מלח ופלפל
חלב קוקוס (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
- מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
- שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
- מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
- מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
- אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
- מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
- אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
- מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.
בתיאבון!
" הצבעוניות של המזון גם יפה לעיניים וגם טובה לבריאותנו".
סלט פסטה צבעוני לשבועות
כמות: 4 מנות
המצרכים:
2 כוסות פסטה מבושלת מקמח...
6 תפוחי אדמה
חצי כוס שמן זית
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס מים
חצי כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
חצי כפית מלח
מגררים את...
לבצק
2 כוסות קמח מנופה
¼ 1 כפיות אבקת אפייה
6 חלמונים
3 ביצים שלמות
2 כפות שמן
לרוטב
3 כוסות סוכר קנים
דבש כוס
3 כוסות מים
הוספה
300 ג´...