מרק עדשים כתום וסתווי
המצרכים
כוס וחצי עדשים כתומים
חצי כוס אורז (מלא/לבן)
2 בצלים גדולים
2 עגבניות בשלות
3 גזר
1 ס"מ ג´ינגר טרי
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית אבקת כוסברה טחונה
עשב לימון טרי/יבש
מעט רוטב סויה
מלח ופלפל
חלב קוקוס (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מטגנים בצל קצוץ עד להשחמה
- מוסיפים ג´ינג´ר ושום קצוצים ומטגנים יחד כדקה.
- שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מערבבים.
- מוסיפים כ 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- אם מעוניינים להשתמש באורז מלא- מוסיפים אותו לאחר הרתיחה.
- מוסיפים גזר מגורר, עגבניות מגורדות ומבשלים כ 20 דק´ על אש בינונית.
- אם מעוניינים להשתמש באורז לבן- מוסיפים אותו בשלב זה.
- מוסיפים תבלינים. את עשב הלימון מכניסים בתוך תיון ממתכת או על גבי מסננת בכדי שלא יתפזר במרק. ממשיכים לבשל עד להתרככות האורז.
- אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד לדלילות הרצויה.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס לפני ההגשה.
- מקשטים בעלי כוסברה טרייה קצוצה.
בתיאבון!
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק מים
קליפת לימון מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
10 ראשי ציפורן
3 מקלות קינמון
מקל...
בס"ד
עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר
הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...
לשבירת צום כדאי לאכול ראשית משהו קטן ומתוק כמו חתיכת עוגה. זהו מתכון קל שניתן להכין בשעה האחרונה של צום...