עוגת שזיפים קיצית
עוגה קיצית שאפשר להכין מפירות שכבר התרככו מדי לאכילה. מסוג העוגות שאוהבים "לישר" אותן עד שהן מתחסלות…
המצרכים
150 ג´ חמאה רכה (להוציא מהמקרר חצי שעה קודם)
3 ביצים
כוס סוכר חום דמררה
כוס וחצי קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1 ק"ג שזיפים ו/או נקטרינות
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים תנור אפייה ל 180 מעלות.
2. מפרידים בין חלבונים וחלמונים בשתיים מהביצים.
3. לקערה אחת (1) מכניסים את החלמונים (צהובים), חמאה, סוכר וביצה אחת שלמה.
4. בקערה נפרדת (2) מקציפים את 2 החלבונים (הלבנים) לקצף יציב. - מערבלים באמצעות המיקסר גם את
תערובת החמאה והחלמונים בקערה .2
- בקערה נוספת (3) מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
7. לתוך קערה מספר 1 (חמאה וכו´) מכניסים את תערובת הקמח (3) ואת קצף החלבונים (2) לסירוגין. קצת מכל אחת מהקערות בכל פעם. הערבוב הוא בתנועת קיפול.
8. משמנים תבנית מרובעת בחמאה, מוזגים לתוכה את תערובת הבצק ומורחים באחידות על פני התבנית. - חותכים לקוביות את הפירות ומפזרים בצורה אחידה על פני הבצק.
10. אופים במשך כשעה עד שהבצק שמבצבץ בינות לפירות נראה מוכן.
11. כשהעוגה מצטננת מפזרים אבקת סוכר על גבי העוגה ואוכלים…
בתיאבון!
הדרך המומלצת להכנת השיפודים היא השריית הטופו והירקות במרינדה למשך כמה שעות – לילה במקרר.
נמליץ על 2 מתכונים למרינדה משני...
בס"ד
תבשיל כוסמת עם פטריות שיטאקי וירקות בתיבול אסיאתי
מצרכים
500 ג´ כוסמת
3 כפות שמן זית
שקית פטריות שיטאקי יבשות (כ 100 ג´)- אפשר...
בס"ד
עוגת פרג בציפוי שוקולד מריר
הפרג ידוע בתכולת הסידן הגבוהה שבו. כדי להשיג את מירב החיוניות של הפרג עדיף לטחון אותו...